Voor het 2e jaar stonden leden van Golfclub Veldzijde uit Wilnis op The Dutch golfbaan in Spijk waar het KLM Open toernooi werd gespeeld van 13 tot en met 16 september. De KLM Open is onderdeel van de European golftour. Met 156 topgolfers en een prijzenpot van € 1.8 miljoen is het een belangrijk toernooi. Helaas was de beste golfer van Nederland Joost Luiten geblesseerd en kwam de KLM Open voor hem net te vroeg.

20 leden van Golfclub Veldzijde waren 4 dagen lang verantwoordelijk om de spelers te assisteren en toeschouwers stil het houden op Hole 9.

Op donderdag en vrijdag speelden de 156 spelers 18 holes strokeplay (aantal slagen wat nodig is om 18 holes te spelen). Daarna gingen de beste 74 spelers in het weekend verder.

Bij droog en zonnig weer zagen de dienstdoende golffanaten vaak fantastische golfslagen. Op TV kijken is het leuk, maar in de baan staan naast de topgolfers is veel indrukwekkender. Het bleek ongelooflijk wat de topgolfers kunnen, maar ook ongelooflijk hoeveel putts ze missen.

Na 4 dagen vol strijd werd de wedstrijd op de allerlaatste hole beslist. De Chinees Ashun Wu en Engelsman Chris Wood maakten onderling uit wie de winnaar zou worden. Uiteindelijk werd Wu winnaar. Na een weergaloze 2e slag sloeg hij een birdie. Wood kwam niet verder dan een par.

Na de prijsuitreiking op hole-18 werden in het Crew Café alle 800 vrijwilligers getrakteerd op een drankje en een hapje eten. Ook de winnaar Ashun Wu kwam naar het Crew Café om door ons toegezongen te worden.

Al met al kunnen we terugkijken op een fantastische KLM Open, waar we als team van Golfclub Veldzijde heel goed gepresteerd hebben. In 2019 wordt de KLM Open gespeeld op The International in Amsterdam. Ook dan willen wij er weer bij zijn.

leden van Golfclub Veldzijde staan klaar voor het bemannen van hole 9 op de finaledag van het KLM Open golftoernooi