Stichting Handicart

De Clubconsul voor de Stichting Handicart is: Marlies Klarenbeek 0613-846 020  (handicart@gcveldzijde.nl)

De Stichting Handicart bestaat sinds 1983. Het doel van deze Stichting is om de tijdelijk of permanent minder valide golfspeler/-speelster in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. En dat niet alleen op de homecourse, maar ook op veel andere banen in Nederland.

Bij Golfclub Veldzijde zijn dagelijks 7 handicarts beschikbaar. De aanschaf en het onderhoud van de Handicarts wordt mogelijk gemaakt door geld beschikbaar gesteld door Stichting Handicart. Het benodigde geld voor de handicarts wordt opgebracht door donateurs en opbrengsten van de wedstrijden ten behoeve van Stichting Handicart.

Aanvraag gebruikerskaart

Voor het aanvragen van een gebruikerskaart kan het formulier gevonden worden via www.handicart.nl . Op dit formulier moet een arts verklaren dat de aanvrager/aanvraagster naar zijn of haar oordeel niet in staat is lopend een ronde te golfen. Het formulier kan dan  met een pasfoto erbij ingeleverd worden bij de clubconsul. Het  secretariaat van Stichting Handicart geeft de gebruikerskaart doorgaans met een maximale looptijd van 2 jaar uit.

Bij korte blessures bestaat ook de mogelijkheid een tijdelijke gebruikerskaart aan te vragen, eveneens op basis van de verklaring van een arts.

Een gebruiker van de handicart wordt automatisch donateur en doneert minimaal € 50 euro per jaar. Donateurs zonder gebruikerspas dragen meestal € 25 per jaar bij. Uiteraard is meer altijd welkom. Als je 5 jaar achtereen een schenking van minimaal € 50 doet en dit notarieel vastlegt is deze schenking aftrekbaar van de belasting.

Reserveren Handicart

  • Reserveren van een Handicart kan alleen via de caddiemaster.
  • De kosten zijn € 6 per Handicartgebruiker per keer, ongeacht het aantal te spelen holes. De gebruiker moet uiteraard in het bezit zijn van een geldige Handicartpas.
  • Bij het inschrijven voor een wedstrijd geef je als lid aan dat je gebruik van een Handicart wilt maken. De wedstrijdleiding deelt zoveel mogelijk 2 perosnen per Handicart in.
  • Veroorzaakte schade moet je melden bij de caddiemaster. Het eigen risico bij schade is € 125.

Voor meer informatie kun je  altijd bij de clubconsul Marlies Klarenbeek en de website van Stichting Handicart: www.handicart.nl terecht.