Competitie 2019 – nieuws

Beste leden,

Golfclub Veldzijde heeft in 2018 deelgenomen aan de landelijke NGF-competitie met 10 teams van spelers van de 18 holes baan (GB) en met 3 teams van spelers van de 9 holes Par 3 baan (P3). De NGF heeft verschillende speeldagen en categorieën vastgesteld.

Donderdag:
– GB: 1 team senioren dames 18 holes (landskampioen geworden!)

Vrijdag:
– GB: 3 senioren heren teams 27 holes
– P3: 3 teams mixed 18 holes

Zondag:
– 2 damesteams 27 holes
– 2 herenteams 36 holes
– 2 herenteams 27 holes
– 2 jeugdteams 18 holes

Senior ben je al snel, hiervoor geldt de leeftijd van 50 jaar bij heren en dames. Het is niet zo dat leden met leeftijd > 50 jaar altijd in een seniorenteam spelen, maar  spelers < 50 jaar kunnen niet in een seniorenteam spelen.

Bij de huidige teams zijn er spelers die nu al hebben aangegeven om weer mee te willen spelen in 2019. Dat laat onverlet dat nieuwe spelers die mee willen doen aan de competitie dat kunnen aangeven. Als competitiecommissie zullen we de nieuwe inschrijvingen bekijken en daar de teams uit formeren.

Voor spelers die nog nooit competitie hebben gespeeld meer informatie hierover:

Speelseizoen:
– volwassenen: 31 maart – 12 mei 2019
– jeugd: 2 juni – 7 juli 2019

De competitie gaat over 5 wedstrijden waarvan je 4 wedstrijden speelt en 1 dag gastheer/vrouw bent van de andere teams in jouw poule op Golfpark Wilnis. De NGF maakt de speeldata in november 2018 bekend.

Spelvormen:
De spelvorm is matchplay en afhankelijk van het aantal holes dat je op een dag wilt spelen betekent dat concreet:

– bij 36 holes: ’s ochtends 18 holes foursome, ’s middags 18 holes single
– bij 27 holes: ’s ochtends 9 holes greensome, ’s middags 18 holes single
– bij 18 holes 2 x 9 holes ‘dubbel negen’
– bij jeugd: 18 holes greensome of single.

 – Teamsamenstelling, training en kosten

– Teams hebben 6 spelers/speelsters (een jeugdteam 4), elk team heeft 1-2 reservespelers
– Indeling op handicapsterke (afhankelijk van soort team)
– In de periode november 2018 – eind maart 2019 trainen de teams, afspraken hierover maken de captains
– Teams spelen in teamtenue: per team worden hier afspraken over gemaakt
– Kosten: geen eigen bijdrage voor de competitie, wel bijkomende kosten zoals lunch, diner, drankjes, greenfee voorspelen op de andere banen, teamtenue.

Golfclub Veldzijde betaalt de koffie met cake bij ontvangst en per team is er een kleine bijdrage voor evt. teamlessen bij een Pro van Five Star Golf.

Teamspelers worden geacht om (indien mogelijk) ook deel te nemen aan de wedstrijden die georganiseerd worden door Golfclub Veldzijde om de speelsterkte te testen.

Indien blijkt dat er meer animo is en we nieuwe teams kunnen vormen voor 2019 zal dit eerst met het bestuur besproken worden. Dat is omdat  de competitiedagen meetellen voor het  totaal aan wedstrijduren dat Golfclub Veldzijde gebruikt op de baan van Golfpark Wilnis en daar zijn afspraken over gemaakt.

Heb je zin om deel te nemen, schrijf je dan in via de website onder wedstrijdkalender. Je kunt je inschrijven bij het team waar je speelsterkte het beste bij past. De inschrijving via de wedstrijdkalender sluit op 17 september. Je kunt daarna nog aanmelden door een mail te sturen aan competitie@golfclubveldzijde.nl. Vermeld je dan ook even aan welke competitie je mee wilt doen (dames of heren en Par 3 of 18, 27 of 36 holes)? Begin oktober wordt het aantal teams aan de NGF doorgegeven en half februari worden de teamsamenstellingen definitief bepaald.

We hopen weer op veel enthousiaste, sportieve deelnemers waarmee Golfclub Veldzijde uit kan komen in de 2019 competitie.

Met sportieve groet,

 

De competitiecommissie

Dirk Stibbe, Tonnie de Wit, Inge Geerlings, Cora Jonkers

competitie@golfclubveldzijde.nl