Voor jeugdspelers is van alles mogelijk bij Golfclub Veldzijde!
Wil je ook (leren) golfen? Dat kan bij Golfclub Veldzijde en we hebben plaats voor je. Jeugdspelers hebben een streepje voor bij ons.

We zijn blij dat je interesse hebt in de golfsport en hopen je binnenkort bij onze club te zien. We geven hier alvast wat informatie over de activiteiten die wij jaarlijks organiseren en wat de kosten zijn.
Om deel te kunnen nemen aan de lessen en de  wedstrijden die worden georganiseerd moet je lid zijn van Golfclub Veldzijde en speelrecht hebben bij Golfpark Wilnis.

Met dit speelrecht mag je als jeugdlid het gehele jaar vrij spelen op de 18 holes en Par 3 baan en alle oefenfaciliteiten gebruiken.  De verschillende lidmaatschappen en bijbehorende tarieven zijn op de pagina tarieven te vinden van Golfpark Wilnis.
Als je nog niet zeker weet of de golfsport je genoeg te pakken heeft, kun je natuurlijk ook beginnen met een proeflidmaatschap van 6 maanden.

Voor onze jeugdleden organiseren wij golflessen op zondagochtend. Deze worden het hele jaar door gegeven van februari tot december. Alleen in de schoolvakanties worden geen of minder lessen gegeven. De lessen worden regelmatig afgewisseld met door de club georganiseerde (fun)wedstrijden.
De lessen worden gegeven door golfprofessionals van de Golfschool Wilnis aan groepjes van gemiddeld 5 tot 7 kinderen. De indeling wordt gedaan op basis van leeftijd en spelniveau. Een golfles duurt ongeveer 45 minuten. Voor meer ervaren golfers kunnen de lessen langer worden (tot max. 1,5 uur) zodat er ook in de baan geoefend kan worden.
Naast de lessen worden diverse wedstrijden georganiseerd. Bijvoorbeeld de cross country wedstrijd waarbij de hele baan vol wordt gelegd met obstakels en dan moet je proberen om zo goed mogelijk door dit parcours te komen. Of de nachtwedstrijd waarbij je in het donker speelt met lichtgevende ballen. De georganiseerde wedstrijden zijn clubactiviteiten en hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

De meer gevorderde jeugdspelers kunnen meedoen aan de NGF jeugdcompetitie. In een team van 4 spelers (mixed) wordt 5 weken lang in een poule op de banen van 4 andere clubs gespeeld. Dit is behalve een leuke, ook een leerzame ervaring.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je je gelijk inschrijven of wil je meer informatie? Dan kun je een bericht sturen naar jeugdcommissie@gcveldzijde.nl
Twijfel je nog? Maak dan gebruik van ons proeflidmaatschap waarbij je een halfjaar lang mee kunt doen aan onze golflessen en clubactiviteiten tegen een aantrekkelijk tarief.