Als je van de Ingenieur Enschedeweg (de N212) na de rotonde over de Bovendijk naar onze golfclub rijdt dan kan het niet missen dat je bij het begin aan je rechterhand het Eiland van Hein passeert.

Dat is een terrein van waaruit je allerlei buitenactiviteiten kan doen, zoals wandelen, fietsen en varen, maar daar is ook Heins Speeltuin. Dit is een inclusieve speelplaats voor ALLE kinderen; de eerste speeltuin in De Ronde Venen die ook voor kinderen met een beperking geschikt is.

Er is een groot en uitdagend speeltoestel om te klimmen, klauteren en glijden, een 3-voudige schommel met vogelnestzitting voor kinderen met een beperking, een duikelrek voor twee personen en een levensgroot boter, kaas en eieren spel.
Er is een invalidenparkeerplaats naast de speeltuin.

Stichting van Hein is aangesloten bij brancheorganisatie LOS. Zij staan voor buitenspelen, vrije tijd en natuur.

Sinds kort is op onze voordracht op Heins Speeltuin ook een draaicarrousel aanwezig dat tevens voor een rolstoel toegankelijk is en wat mede is aangeschaft door middel van een schenking van Old Grand Dad van € 3.000,==.

Wij hebben even een kijkje genomen en het ziet er heel goed uit.

De meeste van onze leden kennen de Stichting Old Grand Dad.

De doelstelling van Old Grand Dad is het bevorderen van sport-, spel en -beweging, in welke vorm dan ook, voor jeugdigen met een beperking tot 30 jaar middels incidentele financiële bijdragen in de verwervingskosten van materiele voorzieningen.

De middelen komen uit de jaarlijkse (vrijwillige) bijdrage van de opa’s van alle golfverenigingen in Nederland, die minimaal € 25,== per jaar bedraagt; op dit moment zijn van Veldzijde 81 opa’s lid van Old Grand Dad, waarvan ons lid Jan Moen de landelijke penningmeester is.

Als je opa bent en nog geen lid van Old Grand Dad (misschien kende je het nog niet) geef je dan gauw op bij onze clubconsul Arnold Bergenhenegouwen en dan kan je voor dat geld volgend jaar meedoen aan de clubvoorronde van het jaarlijkse Old Grand Dad-toernooi en maak je kans op deelname aan de vervolgrondes; ik kan mij niet voorstellen dat er onder het huidige ledenaantal niet meer opa’s zitten.

Iedere donateur kan een aanvraag doen voor een doel wat beantwoordt aan de hierboven genoemde doelstelling van Old Grand Dad door het invullen van het aanvraagformulier wat op de website van Old Grand Dad  staat; onze clubconsul Arnold is je daar graag bij behulpzaam.

Bedankt deelnemende opa’s van Veldzijde en ook alvast de opa’s, die van plan zijn om voor (minimaal) € 25,== per jaar mee te gaan doen.

Fred Bouwman.