Op een stralende zonnige dag werd door Golfclub Veldzijde op zondag 14 oktober jl. het 13e Veldzijde Jeugd Open toernooi georganiseerd. 58 jeugdspelers tot 21 jaar speelden op de golfbaan van Golfpark Wilnis. Vele ouders en belangstellenden volgden de resultaten. Vrijwilligers van Golfclub Veldzijde die als spotters fungeerden gaven de resultaten tussentijds door aan de wedstrijdleiding in het clubhuis.

De spelers zijn in twee handicapcategorieën gestart. Door de spelers met een handicap van 12.1 tot 32.0  werd een stableford wedstrijd gespeeld. De prijzen gingen naar Josephine Bouwman met 45 stablefordpunten (1e), Dyon Lorist werd tweede met 37 stablefordpunten  en Merel Koek eindigde als derde met 36 stablefordpunten.  Vermeldenswaard is dat bij de top 3 spelers in deze categorie de eerste en derde prijs naar een meisje ging. Josephine won de beker voor de sterkste jeugdige golfer in deze categorie en nam de beker voor het beste meisje mee naar huis. Merel Koek speelde een thuiswedstrijd als lid van Golfclub Veldzijde.

De beste jeugdspelers met een handicap van +9.9 tot 12.0 hebben een bruto strokeplay wedstrijd gespeeld. Door een van de spelers werd een eagle geslagen op hole 5. Dat is echt een heel knappe prestatie. Waar een goede golfer vier slagen nodig heeft om de afstand van de afslag tot de hole te overbruggen, presteerde Leon Moerkerk het om dat in slechts 2 slagen te doen. Dat verdient een diepe buiging.

Max Schreuder werd 1e met 73 slagen (1 boven par).  De tweede plaats was voor Stefan Heesakkers die 75 slagen nodig had, gevolgd door Martijn van der Steen met 76 slagen.  Bij de meisjes was Nikki Hofstede met 83 slagen de beste.

Dankzij Paans Koek, Juwelier van Beek, Verleun | uw advocaat, Moduleo design floors,  ABN AMRO MeesPierson, Manneken Pis (Vlaamse friet) en Golfpark Wilnis was het wederom mogelijk om dit toernooi te organiseren. Uit het inschrijfgeld van de jeugdspelers is een donatie gedaan aan Stichting Kasigau. Zij ontvangen een bedrag van € 750,-. Dit bedrag wordt besteed aan kleinschalige projecten in Kenia voor educatie van kinderen. Daarmee hebben kinderen een grotere kans op een betere toekomst.

De inzet van 19 vrijwilligers en de steun van lokale sponsoren zorgden voor de dertiende keer dat het Veldzijde Jeugd Open een succes was voor talentvolle jonge golfers die gastvrij werden ontvangen op onze uitdagende golfbaan in de polder.

Klik hier om om alle foto’s te bekijken.

Alle prijswinnaars van het 13e Veldzijde Jeugd Open