Golfclub Veldzijde organiseerde op zondag 15 oktober 2017 het 12e Veldzijde Jeugd Open. Deze open wedstrijd trok 93 spelers tot 21 jaar en werd gespeeld op de golfbaan van Golfpark Wilnis.

De spelers zijn in vier handicapcategorieën gestart. Bij de spelers met een handicap van 12.1 tot 32.0 (cat II) gingen de prijzen naar Senna Korving (1e), Jelmer Hendrix(2e) en Martijn den Hollander die 3e  werd. Bij de meisjes won Lidewij Hol.

De aanstormende golftalenten met een handicap van 32.1 tot 54.0 (cat III) speelden 18 holes op de Par 3 baan. In deze categorie won Merel Koek met 46 stableford punten. De tweede prijs ging naar Kadé Mpia Bosenzo met 44 punten  en de derde prijs naar Irisa Kasirin met 35 punten.

De allerkleinsten met baanpermissie speelden een 9 holes wedstrijd op de Par 3 baan, gevolgd door een 9 holes puttwedstrijd (cat IV). De eerste prijs ging hier naar lid Maurits Vernooij, gevolgd door Chevenery Quist als tweede en Iris Scholten op plaats 3.

De beste spelers met van hcp +9.9 tot 12.0 (cat. I) startten als laatsten. Na 18 holes eindigde op de eerste plaats Laurence Lichtenvoort Cats met 71 slagen, wat beter is dan een pro op Golfpark Wilnis speelt.  Noa Janssen werd met 75 slagen tweede. De derde plaats was voor Rick Seijler ook met 75 slagen.  Het beste meisje in deze groep was Anne-Sterre den Dunnen; zij had 81 slagen nodig over 18 holes.

Dankzij Paans Koek, IFO International Forwarding Office, Mediaresponse, Juwelier van Beek, Verleun | uw advocaat,  ABN AMRO MeesPierson en Golfpark Wilnis kon het inschrijfgeld voor de jeugdige spelers laag gehouden worden én een bijdrage geleverd worden aan een goed doel. Een bedrag van € 1.000,- wordt namens de deelnemers gedoneerd aan stichting Kasigau. De bijdrage wordt besteed aan kleinschalige projecten in Kenya voor educatie van kinderen. Daarmee hebben de kinderen een grotere kans op een betere toekomst.

De inzet van vrijwilligers en de steun van lokale sponsoren maakten het voor de twaalfde keer mogelijk talentvolle jonge golfers te ontvangen op de uitdagende golfbaan in de polder.

V.l.n.r. Laurence Lichtenvoort Cats (1e), Noa Janssen (2e), Rick Seijler (3e), Anne-Sterre den Dunnen (1e meisjes) en Matias Henke (aanstormend talent).