Na de spannende clubkampioenschappen Matchplay worden op 18, 19 en 20 augustus de Clubkampioenschappen Strokeplay gespeeld. Dit jaar in een iets andere opzet dan voorgaande jaren.

Zoals beschreven in de Off Course van maart spelen de dames hun toernooi over drie dagen. De Dames spelen op vrijdag namiddag, zaterdag en zondag hun rondes. Kwalificatie voor de slotronde blijft bestaan. Op vrijdagmiddag wordt gestart tussen 16.40 en 15.00 uur. Er wordt getracht zo laat mogelijk te starten op vrijdag voor de speelsters die werken. Hoe voller de inschrijving, hoe vroeger er gestart wordt. Hopelijk kunnen door deze aanpassing meer dames gaan strijden voor het kampioenschap.

Voor de Heren blijft het twee speeldagen, maar ook hier is wat gewijzigd. Op zaterdag één ronde spelen en op zondagochtend hun tweede ronde. Diegene die zich kwalificeert voor de finaleronde, loopt deze zondagmiddag. Door deze aanpassing blijft het een zwaar kampioenschap, maar weet je op voorhand zeker dat je op beide dagen speelt en dus ook beide dagen beschikbaar móét zijn. Er is op deze zondag geen tijd voor een verjaardag, voor bootje varen of een vertrek naar de vakantiebestemming. Wanneer je je opgeeft voor de clubkampioenschappen, kan je dus alledrie de rondes spelen.