Zondag 12 oktober 2014 werd het 9e Veldzijde Jeugd Open georganiseerd. Deze wedstrijd voor golfspelers tot 21 jaar komt tot stand dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van sponsoren. Door een renovatie van de golfbaan van Golfpark Wilnis is in 2013 geen Veldzijde Jeugd Open gehouden. 75 deelnemers hebben gestreden om de titel onder toeziend oog van de referees en veel belangstellenden.

De spelers zijn in drie handicapcategorieën gestart. Als eerste startten de spelers met een handicap van 12.1 tot 32.0 op de 18 holes wedstrijdbaan. Bij deze categorie gingen de prijzen naar Yannick Veerkamp die op zijn home course speelde (1e), Rik vd Berg (2e)  en Thomas Benaich die  3e  werd.

De aanstormende golftalenten met een handicap van 32.1 tot 54.0 speelden 18 holes op de Par 3 baan. De winnaar in deze categorie werd Chris Plantenga met 40 stableford punten. De tweede prijs ging naar Lidewij Hol en de derde prijs naar Shainal Nana (7 jaar).

Aan het eind van de ochtend gingen de laagste handicappers van start, van hcp +9.9 tot 12.0. Na 18 holes eindigde op de derde plaats Laurens Hanckmann. De tweede plaats was voor Max Sanglier en met een voorsprong van 4 slagen won Quint Koppers. Quint zette tevens een baanrecord van 2 onder par. Dat wil zeggen dat Quint met zijn 19 jaar 2 slagen minder nodig had dan een professionele golfer. Quint heeft na 9 holes zelfs 4 slagen onder par gestaan.

De jeugdcommissie van Golfclub Veldzijde levert met deze wedstrijd een bijdrage  aan het goede doel. Gekozen is voor Stichting Kasigau (www.kasigau.nl). Deze stichting zet zich in voor de kansarme bevolking van Kasigau in Kenia onder andere door het helpen bij de bouw van scholen en het aanleggen van watervoorzieningen. De donatie van Golfclub Veldzijde zal gebruikt worden om lesmateriaal voor een school te kopen. Daarnaast is er via de “Royal Tees” actie van de NGF een bijdrage gedaan aan het Liliane Fonds dat kleinschalige hulp biedt aan gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden.

Dank gaat naar de sponsoren van het 9e Veldzijde Jeugd Open:

ABN-AMRO MeesPierson, Verleun | Uw advocaat, Bangarage, Kenter Paans Koek Accountants, IFO International Forwarding Office, Juwelier Van Beek, QNH, Wilgenhaege Vermogensbeheer, Maas Autogroep en W. Kool Grondverzet B.V.

Veldzijde Jeugd Open 2014
V.l.n.r. Marie Overing, Sam Riemersma, Stijn Swinkels, Andy Posthuma, Max Sanglier  (2e), Quint Koppers (winnaar Veldzijde Jeugd Open 2014), Laurens Hanckmann (3e)