Clubkampioenschappen Matchplay 2020

De spelvorm is Matchplay, je strijdt per hole tegen een tegenstander voor de winst. Degene met de meest gewonnen holes wint de wedstrijd. Normaal speel je voor een zo laag mogelijke score per hole, maar met deze spelvorm moet je proberen de hole beter te spelen dan je tegenstander. Of dat in 3,6 of 9 slagen is maakt niet uit. Winst of verlies ligt bij deze spelvorm heel dicht bij elkaar, wat deze spelvorm zo bijzonder maakt.

In totaal hadden 24 heren en 12 dames zich ingeschreven. Voor de heren betekende dat een voorronde op 5 september om tijdens het finale (volgende) weekend met 16 deelnemers te kunnen starten.

Na de eerste ronde op zaterdag blijven er 8 spelers over die dezelfde middag opnieuw de baan in zijn gegaan voor een strijd. De winnaars van deze 2e ronde weten dat zij zondag ook twee rondes mogen spelen; de halve finale en de (troost)finale voor plaats 3. Voor de vier dames en heren betekent dit een zwaar golfweekend!

Op de zondagochtend zijn de halve finales gespeeld, waarna de finale en de wedstrijd om de 3e en 4e plaats de volgende uitslag heeft gegeven:

Dames                               Heren

1   Joke Schiphorst        Remco Warlicht
2   Phil Rich                    Chiel Aufenacker
3   Joke Delfos                Piet Persoon
4   Jonneke van Keep    Frank van der Wal

De prijsuitreiking en afsluitende borrel konden plaatsvinden op het terras onder een heerlijk zonnetje.
De prijzen werden vanwege coronamaatregelen niet persoonlijk overhandigd maar stonden voor de kampioenen klaar om mee naar huis te nemen.

Een prachtig sportweekend bij GC Veldzijde !