Een mooiere start konden de dames op de grote baan zich niet wensen

30 maart, we mochten eindelijk weer een(proef)wedstrijd spelen. Coronaproof wel te verstaan. Dat deden de dames graag: volle bak zowel voor de 18- als 9 holeswedstrijd.
Iedereen kreeg nog eens de voorwaarden op het hart gedrukt, anders is het snel afgelopen met de wedstrijden.
Gelukkig de hele dag geen BOA of drone gezien.

Met deze non-qualifying wedstrijd wilden we ervaring opdoen met het op 1 maart j.l. ingevoerde WHS, het World Handicap Systeem. Hoe werkt het nou met de Aangepaste Bruto Score oftewel de Netto Double Bogey. Dure woorden, de praktijk blijkt gelukkig mee te vallen. Als je in gedachten houdt dat je geen stablefordpunten meer kunt halen, dan pak je je bal op en noteert de score.
Nog zo’n heikel punt: geen strepen en geen nullen invullen. Daar hebben we de ingevoerde scores op nagelopen: hier en daar nog wel een 0 aangetroffen, en de Netto Double Bogey werd ook nog niet overal ingevuld, maar alles bij elkaar lijkt het erop dat WHS goed is geland bij de deelnemers.

Een aantal 18-holers trof op hole 9 een gesloten tee: de greenkeepers waren bezig met baanonderhoud. Later was de tee weer open en een aantal flights heeft de hole wel kunnen spelen. Om de omstandigheden gelijk te trekken, heeft iedereen op deze hole 2 punten gekregen. De 9-holers hebben de hole gewoon kunnen spelen. Daar was geen correctie nodig.

Meevaller: bijna iedereen heeft er met het WHS slagen bij gekregen. Voor nu prettig (omdat het een non qualifying wedstrijd was). Dus nemen we de slagen mee naar de volgende wedstrijd.

Geen prijsuitreiking, maar natuurlijk wel winnaars. Deze dames hebben eeuwige roem vergaard:

18 holes

  1. Anita Meyer: netto score: 67 strokes
  2. Phil Rich: netto score: 73 strokes
  3. Ria de Graaf: netto score: 73 strokes

9 holes

  1. Corry van der Meer: netto score: 37 strokes
  2. Geertje Meijering: netto score: 38 strokes
  3. Thea Eijlers: netto score: 38 strokes

Op 6 april spelen we Stableford Qualifying.
Graag tot dan!

Hole 15 op deze zonnige dag met een strak-blauwe lucht.
(foto: Marlies Klarenbeek)