Er werd slecht weer voorspeld. Koud, guur, gladheid: winterweer in april.
Met enige tegenzin reed ik naar de club. Met overigens in het achterhoofd de gedachte,  dat ik – niet altijd, maar wel vaak – mazzel heb met het weer. Dat is natuurlijk wel een beetje de goden verzoeken. In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst.
Hole 1: de green lag in de schaduw, er lag nog hagel op. De golfbal werd een sneeuwbal. Rollen ho maar, dus het resultaat werd een netto double bogey. Verder was het goed weer om te spelen.
Hole 2, 3, 4 enz., allemaal goed te doen, het zonnetje was best al wel warm, nauwelijks buien.
Hole 8: een flinke hagelbui en veel wind. Even schuilen onder de paraplu met de wind (en de hagel) in de rug. En daarna weer door.

Bij het clubhuis aangekomen vonden wij en ander speelsters, onszelf erg stoer. We waren blij dat we toch gegaan waren. Het weer is meegevallen maar 9 holes waren wel genoeg. En we hebben ook nog goed gespeeld: mijn maatje had zelfs 21 stablefordpunten en ik was met mijn 15 punten ook best tevreden.

Op hole 9 vond ik een los natuurlijk voorwerp: een afgewaaide bloesemtak (zie ook de foto). Die staat nu hier thuis in een vaas nog even mooi te zijn.

LTH