De afgelopen periode konden wij de golfsport blijven beoefenen als een van de weinige sporten in Nederland. Dat is een voorrecht, al mochten we maximaal 9 holes en met maximaal 2 spelers per flight. Sinds 16 maart j.l. zijn die regels, tot ieders vreugde, iets versoepeld waardoor 18 holes met 4 spelers mogelijk is geworden.

Dit is een goed moment om voorzichtig de wedstrijden weer te gaan opstarten en het verenigingsleven weer op gang te brengen. In de maand maart organiseren we daarom een beperkt aantal wedstrijden als proef om te bezien of wij coronaproof wedstrijden kunnen organiseren en spelen:

  • 24 maart: Heren PAR3 (3-bal)
  • 25 maart: Seniorenochtend (3-bal) en Herenmiddag (3-bal)
  • 30 maart: Damesdag op 18-holes-baan (3-bal) en PAR3 (3-bal)

De inschrijving voor deze wedstrijden is geopend: https://gcveldzijde.nl/ledenpagina/wedstrijdkalender/

Samen met Golfpark Wilnis en de WeCo’s gaan we deze wedstrijden evalueren. Bij een positieve uitkomst van deze evaluatie zijn er op zaterdag 3 april wedstrijden (op 18-holes-baan en op PAR3-baan) om het seizoen officieel te openen, waarna het seizoen langzaam verder kan opstarten.

Let op: dinsdag 23 maart staat er weer een persconferentie gepland, waardoor alle plannen alsnog zouden kunnen veranderen. Hou de website en wedstrijdkalender daarom goed in de gaten.

Het spelen van de wedstrijd is goed mogelijk, zolang iedereen zich houdt aan de vastgestelde corona-regels. Voor en na de wedstrijd is de kans op groepsvorming in en om het clubhuis zeer groot en dat moeten we met z’n allen zien te voorkomen. Spelers melden zich bij de caddymaster of “coffee to go”, anderen moeten naar hun locker of maken gebruik van het toilet. Blijf niet onnodig onder het afdak staan en blijf zo veel mogelijk weg bij het clubhuis. Als we ons daaraan houden, is de kans het grootste dat we mogen blijven golfen.

Het bestuur en het golfpark vertrouwen erop dat wij samen goed in staat zijn om volgens de regels de wedstrijden te spelen en zo weer het verenigingsleven op gang krijgen.