Donderdag gaat het circus weer beginnen. Dit jaar kunnen we 28 leden indelen.
De verdeling voor dit jaar is : GB 60%, Par3 40% & mannen 75% en vrouwen 25%.

Dit jaar is een speciale editie, want KLM bestaat 100 jaar maar ook de KLM Open bestaat 100 jaar. KLM wil dat in hun eigen achtertuin vieren. Dus de keuze is eenmalig op de The International gevallen.

En dat gaat toch lastig worden, want wij mochten vooraf niet de baan in om te kijken hoe Hole-9 er uit ziet. Normaal gesproken wordt half juli de “Club-Co-Cub” gespeeld (dan spelen allen 18 holes met/tegen elkaar op de baan) maar op The International mag echt helemaal niets.

Ik ben nog steeds Coördinator, maar dit jaar is er een 2e Coördinator en dat is Bernard van Oppenraaij.

Afgelopen zaterdag zijn Bernard en ik naar de KLM Open gegaan voor de laatste info en het ophalen van de kledingpakketten. Bij hoge uitzondering mochten we toen ook even op hole-9 kijken. Dus belangrijk om te bepalen wie we waar moeten zetten. Maar dat gaat nog wel heel erg lastig worden, want de baan is heel compact en met heel veel heuvels tussen de holes. We hebben ook nog geen idee hoe de roping gaat worden op onze hole. Waarschijnlijk zien we dat pas op donderdag en moeten we improviseren. Ik heb ook geen idee hoe de verwachtte 10.000 bezoekers per dag begeleid kunnen worden. Daar is deze baan echt niet voor gemaakt. Maar de betaler bepaald.

We gaan het zien en wij als GC Veldzijde gaan in ieder geval er voor zorgen dat spelers, bezoekers en wijzelf een fantastische 4 dagen gaan meemaken op The International.