thumbnail_P7260048

thumbnail_P7260054

Afgelopen dinsdag was het een mooie dag in alle opzichten. Prachtig weer, gezellige grote groep dames en we speelden voor een heel mooi doel, nl de Pearls of Africa. Onze sponsor John Zwarts van juw. van Beek uit Mijdrecht is via zijn dochter Joanne, schoonzoon Remco en hun 2 kinderen nauw verbonden met deze stichting en wij wilden als damescommissie eens iets terug doen voor John. Deze stichting heeft als doel fondsen te werven voor de kansarme bevolking die rondom de tweede grootste stad van Uganda, Jinja, wonen. En daar wilde de damescommissie heel graag een steentje aan bijdragen.
Ons geld (250,00 euro) wordt gebruikt voor Lameka, een jochie van 6 die nu ruim 3 jaar naar school kan gaan. Hij woont samen met zijn moeder, 2 zussen en 2 broertjes in een soort groot hondenhok. Vader is overleden en sinds een paar maanden zit dit gezin in hun sponsorprogramma en kunnen de kinderen weer naar school.

Voor de prijswinnaressen was er lekkere Zuidafrikaanse wijn (ook nog een beetje gesponsord door de Nieuwkoopse Gall & Gall) en natuurlijk de extra prijzen die John altijd beschikbaar stelt. Nel Zijerveld had de beste score en won naast de wijn de mooie leren armband.Louk Thole werd tweede, Irmgard Vlek derde en Nelleke Arends vierde. Inge IJlstra won de 9 holes wedstrijd.
Gerda Roling en Gerda Baak wonnen met de neary het armbandje en de oorbellen! Adrie vd Brink sloeg de longest!
De mooie zelfgemaakte kettingen uit Uganda werden na afloop verloot onder de dames.