Bericht van Golfpark Wilnis in overleg met Golfclub Veldzijde    6 mei 2020

Beste leden/speelrechthouders,

Zoals u vanavond heeft kunnen zien heeft het kabinet aangegeven dat een aantal sporten waaronder golf weer opgepakt kan worden. Uiteraard onder strenge voorwaarden zoals beschreven in het al veel besproken protocol wat door de NGF samen met de NVG aangeboden is aan het ministerie.

Het Golfpark is heel blij u allen binnenkort weer op de baan te mogen ontmoeten. Heropening van het park is gepland op 11 mei aanstaande vanaf 8 uur ’s morgens.

Zoals we inmiddels wel gewend zijn, worden aan het spelen op het golfpark wel wat condities verbonden. Het is belangrijk goed kennis te nemen van de veranderingen als gevolg van het protocol.

Indien u verkouden bent, verhoging hebt, hoest of u voelt zich niet 100% is het niet gewenst dat u op het golfpark komt.
Voorop blijft staan dat we anderen niet in gevaar brengen, zelf veilig kunnen spelen en we met elkaar zorgen dat de toestemming niet wordt ingetrokken.
U kunt alleen golfen nadat er een boeking is gemaakt. Dit geldt nadrukkelijk ook voor de Par3 baan. Even langs de baan rijden en kijken of u kan spelen kan nu niet!
De starttijd kan geboekt worden zoals u dat gewend bent via Ikgagolfen.nl. Dat betekent dat bedrijfsleden twee weken vooruit kunnen boeken zoals gebruikelijk, maar het blijft bij één boeking.
In tegenstelling tot hetgeen u gewend bent kunt u voorlopig slechts één openstaande boeking hebben in het systeem. Op deze manier heeft ieder lid een eerlijke kans een starttijd te kunnen boeken. Ook als u meeloopt in een flight geldt dat als een boeking.
U mag slechts 15 minuten voor uw starttijd op het park verschijnen en dient ook 15 minuten na afloop weer naar huis te gaan.
De flightsamenstelling is maximaal 3 en minimaal 2 spelers.
Na afronden van uw ronde kunt u bij de caddiemaster een volgende starttijd boeken of via Ikgagolfen via het internet. Dit biedt de mogelijkheid om meer te kunnen spelen.
Dus zonder reservering van een T-tijd kunt u niet spelen!
We hebben veel starttijden beschikbaar omdat het lang licht is. Op de dag zelf kunt u vanaf 08.00 uur de caddymaster bellen om te vragen of er nog een starttijd beschikbaar is. Deze impuls-starttijd kunt u benutten zonder dat het invloed heeft op een reeds uitstaande boeking.
deze impulstijd-boeking (voor dezelfde dag) kan ook met ikgagolfen gedaan worden.
Tijdens het spelen harkt u de bunker niet (u mag droppen in de bunker) en de vlag mag niet aangeraakt worden (ballen blijven hoger in de hole liggen)

Helaas zijn wedstrijden niet toegestaan, maar laten we met z’n allen blij zijn dat we in ieder geval weer mogen golfen! Omdat we de starttijden voor alle leden op bovenstaande wijze beschikbaar stellen zijn er dus geen blokken gereserveerd voor bepaalde groepen.

In aanvulling op en ter ondersteuning van het protocol dat we moeten volgen zijn er ook nog een aantal praktische regels:

Probeer zoveel mogelijk om steeds met dezelfde mensen te spelen (dit om het corona risico zo klein mogelijk te maken).
Om het boeken te vergemakkelijken raden wij aan om  de functie “vrienden” in Ikgagolfen.nl te gebruiken om de flight aan te vullen.
Wij zien graag niet meer dan één persoon (van de flight) tegelijk in de shop om zich te melden.
De kleedkamers blijven dicht dus omkleden is niet mogelijk.
Graag thuis voorafgaand aan het golfen naar het toilet gaan. (het toilet op de baan is dicht en voor nood is slechts één toilet open onder de luifel van het clubhuis).
Gebruik van de driving range en putting green is ook aan regels gebonden en die worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.
U kunt,op afhaalbasis koffie, broodjes en achteraf een drankje halen Dit wordt nader uitgewerkt door het Golfpark.
Les nemen kan op basis van privéles. Twee gezinsleden uit één huishouden is ook toegestaan. Het boeken kan via de site van het Golfpark bij de Pro’s.
De huidige regels van de jeugdlessen blijven geldig.

Alle activiteiten van de vereniging zijn tot nader order uitgesteld. Er worden dus géén wedstrijden of evenementen georganiseerd.

Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de kans die geboden wordt om weer te gaan golfen met in uw achterhoofd dat het Golfpark maar ook u zich strikt aan de geldende regels moeten houden, U dient de aanwijzingen van het personeel van het Golfpark op te volgen.
Bij overtreding van de regels zal de gemeente het park weer sluiten en dat is in niemands belang.

Doordat dit bericht kort na de persconferentie wordt uitgestuurd, zult u begrijpen dat op dit moment nog niet de laatste versie van het protocol voor ons beschikbaar is. Er kunnen nog wijzigingen aangebracht worden op het protocol. Indien er wijzigingen zijn zullen wij u daar zo snel mogelijk over informeren.

Wij realiseren ons dat het allemaal heel veel regels zijn om ons geliefde golfspel weer te kunnen starten, maar we gaan dit echt samen doen en vertrouwen op ieders verantwoordelijkheid.

Wij  zien u graag weer op ons mooie golfpark.

Met vriendelijke groet,

Alice en Susan Kool en het bestuur van Golfclub Veldzijde