Maandbeker 1  van 6 mei bleek vooraf al een bijzondere wedstrijd te worden. Een van de laatste wedstrijden waar puur om de punten wordt gestreden (en de parkeerplek naast het clubhuis). Elke slag telt en dat is soms heel vervelend. Kortom, zoals het golfspelletje hoort te zijn.

Nog net tijdens de NGF-competitie een strokeplay-wedstrijd, terwijl de meeste nog in de Matchplay-modus zitten, werkt natuurlijk ook niet mee. Tot slot lag de verdeling tussen Dames en Heren een beetje scheef; 3 om 22.
Na het verwerken van de wedstrijdkaarten, direct na binnenkomst van de laatste flight, bleek dat er redelijk gescoord was. Niet dat dit overigens voor de meeste deelnemers interessant was. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden vijf spelers zich keurig afgemeld voor de prijsuitreiking. Dat kan en dat mag. Het is vervolgens erg gênant dat tijdens de prijsuitreiking blijkt dat er nog 6 deelnemers zonder afmelding vooraf vertrokken waren (blessures uitgezonderd uiteraard).

Rien Kroezen speelt een fantastische Maandbeker 1, is de terechte winnaar die tot en met 11 juni naast het clubhuis mag parkeren, zijn handicap heeft verlaagd met 0.6 punten, maar bijna niemand die dat weet.

Bij de Weco wordt niet zo moeilijk gedaan wanneer spelers bepaalde wensen hebben voor een wedstrijd. Vroeg of laat starten, daar proberen we altijd rekening mee te houden. Wanneer u zich opgeeft voor een wedstrijd, weet u bij voorbaat al of u bij de prijsuitreiking aanwezig kunt zijn. Dat hangt dus niet af van de ronde die u speelt, maar van uw agenda.

Voordat de wedstrijd begint, kunt u bij de Wedstrijdtafel aangeven of u wel of niet bij de prijsuitreiking aanwezig kunt zijn. De Weco gaat er van uit dat u in principe altijd aanwezig bent bij de prijsuitreiking.

Het is veel leuker om de prijzen die te vergeven zijn, te delen met die spelers die ook tijdens de prijsuitreikingen aanwezig zijn. Daarom geldt vanaf vandaag dat wanneer u zich niet afmeldt voor een prijsuitreiking, u de eerstvolgende keer ook niet in aanmerking komt voor een dagprijs, ongeacht uw score.

Met sportieve groet,

Chiel Aufenacker (weco@golfclubveldzijde.nl)
WeCo Golfclub Veldzijde

Winnaars Maandbeker 2

1 ste prijs Peggy Hoogendoorn + parkeerkaart; 2 de prijs Sjaan Heijman
1 ste prijs Jos Giele, 2 de prijs Roy Ransdorp