Bericht van de Handicap & Regelcommissie:

Best Veldzijde lid,

Vanaf 1 januari 2019 worden de Golfregels veranderd. De komende maanden zullen wij u daar als Handicap & Regelcommissie verder over informeren.
De spelregels zijn vooral vereenvoudigd, hetgeen betekent dat de overtollige ballast die er door de jaren heen in terecht is gekomen is vervallen. De nieuwe spelregels zijn verder eenvoudiger te begrijpen, eerlijker en meer logisch van opzet. Uiteindelijk leidt het samen met het spelen van ‘ready golf’ tot een verhoging van de speelsnelheid en naar wij hopen tot meer spelplezier.

Bijgaand ontvangt u alvast een link naar een video, waar u binnen 10 minuten de belangrijkste wijzigingen kunt zien. Zoals in het afgelopen augustus nummer al aangekondigd, zullen wij u via de Off Course in 2019 op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rond de spelregels. Voor sommigen is deze kennis mogelijk voldoende, echter voor diegenen die meer willen weten is het verstandig om naar een van de spelregelavonden te komen die wij in februari/maart 2019 zullen organiseren. De uitnodiging daarvoor kunt u binnenkort tegemoet zien.

De ingangsdatum voor de nieuwe spelregels is zoals gezegd 1 januari 2019. Dit betekent dat er verondersteld wordt dat u vanaf dat moment de nieuwe spelregels hanteert. Dat dit natuurlijk niet allemaal in één keer goed gaat ligt voor de hand en het is daarom van belang dat u als golfers elkaar waar nodig een beetje op weg helpt om de nieuwe spelregels zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. De WeCo’s zullen hier de komende maanden ook rekening mee houden bij de wedstrijden die er tot 1 april 2019 op het programma staan.

En dan nog iets: Nieuwe spelregels betekenen ook een nieuw spelregelboekje. Op de ledenvergadering eind november jl. heeft het Bestuur hiervoor geld beschikbaar gesteld en hebben wij voor elk lid een boekje besteld. Wij laten u binnenkort weten hoe u uw exemplaar kunt krijgen. Heeft u tenslotte nog vragen of opmerkingen, meldt u zich dan bij de HRC via hrcom@golfclubveldzijde.nl

Hieronder de link naar het filmpje dat u in 10 minuten de belangrijkste wijzigingen laat zien:
https://www.youtube.com/watch?v=chPOtfLUHC0

Met vriendelijke groet,

De Handicap & Regelcommissie
GC Veldzijde