Slechte competitie week voor Veldzijde! Geen enkel team wist winst te halen. Slechts 1 team wist een gelijke stand eruit te halen: HS1-27. Die vochten voor wat ze waard waren en konden net niet de wedstrijd naar zich toe te trekken. Veel teams moesten tegen hun zwaarste tegenstander en in sommige gevallen waren de handicap verschillen zo groot, dat het verlies redelijk voorspelbaar is. Bv.  HS 3 – 27 moest tegen een team waar de laagste handicap van ons team nog boven de hoogste handicapper van hun team lag! Tja, dan begin je al lastig. De cijfers liegen er in ieder geval niet om, werk aan de winkel. De aankomende week wordt voor een paar teams wel heel cruciaal om zich in ieder geval te handhaven in hun klasse! Succes allemaal!

De cijfers:

D1 – 36 : verloren van Landgoed Bergvliet 1:  3-15
D1 – 27:  verloren van de Pan 1:   6-12

Wk3-1

DS – 18:   waren gastvrouw

Wk3-2 Wk3-3

Verslag van Hermien Blommers:

Donderdag 21 april was een zonnige golfdag met een fris en stevig windje voor de dames senioren (18 holes). De dames van Kurenpolder speelden tegen de dames van de Batouwe en de dames van de Hilversumsche speelden tegen de dames van de Dorpswaard. Om 12.00 uur stuurde onze starter Marianne de eerste flight de baan in en om 17.30 uur kwam de laatste flight zich melden bij captain Tiny. Batouwe won met 23-13 en De Hilversumsche won met 26-10.

Volgende week speelt Veldzijde tegen de Batouwe bij de dames van de Hilversumsche golfclub. De dames waren allemaal zeer lovend over onze baan, het clubhuis, de horeca etc. Die komen nog wel eens terug om bij ons te spelen! Een mooie zonnige golfdag in Kerkdriel met geweldige gastvrouwen, gezellige tegenstanders, een afwisselende baan en heerlijke borrelhapjes en eten!

H1 – 36 :    verloren van Westfriese 1:   6-12

Wk3-4.jpg

Van de captain:

Afgelopen zondag was een belangrijke wedstrijd voor Veldzijde Heren 1. De ongeslagen tegenstander, Westfriese 1, is op papier de sterkste tegenstander met handicaps variërend van 3 tot 6. De ochtendronde verliep, ondanks de hagelbuien, super. Martijn en Mark haalden de partij binnen op hole 16 en Chiel en Michiel wonnen op 17. Tussenstand: 4-2 voor Veldzijde! In de middagronde daarentegen bleek dat de heren van de Westfriese een tikkeltje sterker waren dan Veldzijde. Martijn was de enige speler die zijn single overtuigend wist te winnen (6&5).Alle andere partijen werden helaas verloren. Eindstand: 6-12 verloren. Een flinke domper na de mooie voorsprong in de ochtendronde. Volgende week gaan we er weer tegenaan!

 

H2 – 36:   verloren van Kralingen 2: 3-15

Wk3-5

De captain vertelt:

Allemaal goed gespeeld maar de mannen van Kralingen waren gisteren net iets beter, helaas.. 15-3 verloren.
H2 staat na gisteren nog steeds gedeeld eerste in de poule samen met Cromstrijen.
Aanstaande zondag de apotheose in het rechtstreekse duel met Cromstrijen op de Kennemer. Bij winst gisteren hadden we kunnen strijden om het kampioenschap.
Op dit moment kunnen alle teams nog kampioen worden en zelfs degraderen.. Hartstikke spannend dus!
Voor H2 zit de competitie er dan op. Resteert ons gastheerschap op 8mei op Veldzijde.

H1 – 27:  verloren van Olympus 4:   2-16

H2 – 27:  waren gastheer

Wk3-6

Frank van de Wal doet verslag:

Zondag 24 april was het onze beurt om als gastheer de 4 teams van Golfclub Heelsum, Edda Huzid, Golfbaan Waterland – Amsterdam en Openbare Golfclub Dronten OGD te ontvangen op ons prachtige golfpark in Wilnis.
De wedstrijden waren als volgt: Openbaar Dronten tegen Waterlands en Edda Huzid tegen Heelsum.
Het was een enerverende dag tussen alle hagel, wind en kou door is er door deze 4 teams een waren strijd geleverd. Nieuwkomer in de competitie Openbaar Dronten heeft wederom punten gepakt en ons gecomplimenteerd met een enorme eer: de allereerste wedstrijd was om af te tasten, de tweede competitiedag was om strijd te leveren en de derde dag (bij Veldzijde) voelen zij zich enorm welkom alsof ze jaren meedraaien tussen deze fantastische teams. Wat een compliment voor alle teams in onze poule !
Een spannende dag was aangebroken voor Heelsum, Edda Huzid en Veldzijde….als Heelsum vandaag zou winnen was het bijna onmogelijk om dit team nog in te halen en zou met nog 2 wedstrijddagen te gaan het kampioenschap richting Renkum gaan. De spanning was om te snijden….de laatste flight van Heelsum vs. Edda Huzid zou bepalend zijn of het een gelijkspel zou worden of winst voor Edda Huzid.

De uiteindelijke eindstand:

Openbaar Dronten vs. Waterlandse 2-16
Edda Huzid vs. Heelsum 10-8

De poule is weer open…en de strijd gaat volgende week verder op Heelsum.
Facebook link: https://www.facebook.com/VeldzijdeHeren2/posts/1687394011509671

HS1 – 27:  gelijk tegen Zeegersloot 2: 9-9

Wk3-7

Peter Poen doet verslag:

De belangrijke wedstrijd tegen, Zeegersloot 2 op de Haarlemmermeersche  is bloedstollend spannend geweest. Een 4-2 achterstand bij de lunch door een overwinning van Guus en Ed en 2 nederlagen in de andere greensomes op de 1 na laatste hole.  Vervolgens brachten Guus, Tom en Jan ons door overwinningen op 8 punten. Het ging dus om 2 partijen van Ed en Peter die beiden 1 down dormi de laatste hole ingingen.  Helaas lukte het alleen Ed om knap de laatste hole te winnen en was de half van Peter op de laatste hole onvoldoende voor een punt. Resultaat: 9-9 en waarschijnlijk voldoende voor handhaving. Alhoewel….  na raadpleging van de analitici binnen het team (allemaal dus) is er maar 1 conclusie te trekken: Noordhollandsche 1 kan niet meer degraderen en verder is alles nog open. Wordt dus een spannende dag op Veldzijde komende vrijdag!

HS2 – 27 verloren van ’t Sybrook 1:1   5-13

HS3 – 27:     verloren van Westfriese 1:  0-18

Een leuk verslag van Bernard van Oppenraay:

Heren Senioren op pad……..

Sommige dingen zijn echt leuk, anderen wat minder. Spelen op Lauswolt is een feest, prachtige baan en een clubhuis waar onze uitbaters maar eens snel moeten gaan kijken, maar dat vroege opstaan en die rit door de polder is killing. We wisten dat onze partij tegen de West-Friese eenzijdig zou worden maar dat bijna elke partij werd beslist met het verschil in handicaps was toch wat te veel van het goede.
Aan de voorbereiding heeft het niet gelegen; Jaap-Jan op de bus die een aantal spelers persoonlijk uit bed kwam bellen, dat is teamgeest. De stemming was eerst wat stil maar eenmaal in de buurt van Heereveen kwam de stemming goed erin. Ouderen-stops hoefden niet te worden gemaakt en droog kwamen we aan op de baan.
Met het suikerbrood geplakt tegen het verhemelte zijn we begonnen. Nadat de rokende tandarts met de ongecontroleerde bewegingen onze aanvoerder probeerde de les te lezen was na de dubbelles de toon gezet. Klaas ging daar nog eens overheen toen hij een opmerking maakte over de witte benen en zwarte sokken (of omgekeerd, ik was er niet bij) van zijn tegenstander. Aan het diner konden we constateren dat het incasseringsvermogen van de gemiddelde senior best wel hoog is: we werden allemaal vrienden.
Terug met de bus terwijl onze bob de vlam in de pijp zette en het schoolreisje begon pas echt. De plaatjes gingen van hand tot hand en het commentaar was niet van de lucht. Had niets met golf te maken maar wel met een gezellig team wat komende week massaal gaat voorspelen en volgende week de baan van Almere city onveilig gaat maken.

Team HS3         Frits, Teun, Klaas, Jan, Bernard en Jaapjan

HS 1 – 18:   waren gastheer

C-Mix 1:   verloren van Groen-Geel 6: 13-5

Hier was nogal wat commotie om een belangrijk punt, waarbij een speler strafslagen opliep wegens foutief spelen! Was niet leuk en op het randje, maar regels zijn regels en wanneer je een tegenstander hebt die dat slim uitbuit, loop je hem gewoon op! Jammer, verliespunten opgelopen en belangrijke lessen geleerd.

C-Mix 2:     verloren van Duinzicht 3:  2-16