Voor de meeste teams de laatste wedstrijd. Een lach voor de een, een traan(tje) voor de ander. Gelukkig hebben de meeste teams zich goed gehandhaafd en kunnen we concluderen dat we toch een redelijk solide seizoen hebben gehad. Goed gedaan mannen en vrouwen van Veldzijde. En met als echte uitschieter het onverslaanbare Dames Sr 1 team: Gepromoveerd!

 

De cijfers:

D1 – 36 :              Eindstand in de poule: 3e

D1 – 27:               Eindstand in de poule: 3e

Wk4-1

DS – 18:               gewonnen van De Dorpswaard               :              36-0

Eindstand in de poule: 1e                           en Kampioen

Wk6-1

Verslag van Hermien Blommers:

Vandaag op de Batouwe is Dames Senioren 18 holes ongeslagen kampioen geworden door Dorpswaard te verslaan met 36-0 Het was een prachtige zonnige golfdag en wij vertrokken als eerste groep om 12.00 Thea, Tineke, Hermien, Tiny, Margriet en Gerrie wonnen allemaal met 6-0 en waren binnen 3 1/2 uur weer binnen .

Volgend jaar zullen we in de eerste klasse zeker meer tegenstand gaan krijgen. Onze prijs was een prachtige bloemenbasket. Femia en Marianne waren op vakantie maar ook zij hebben bijgedragen aan ons kampioenschap.

H1 – 36 :              Eindstand in de poule: 4e

Wk3-4.jpg

H2 – 36:                Eindstand in de poule:                4e

Wk4-5

H1 – 27:               Eindstand in de poule: 3e

Wk4-6

H2 – 27:               Eindstand in de poule: 2e

Wk4-7

HS1 – 27:             gewonnen van Kennemer 2:     14-4

Eindstand in de poule: 3e

Verslag 13 mei door Peter Poen:

Na het gastheerschap van 2 weken geleden was het kampioenschap van de Noordhollandsche al zeker, maar konden  alle overige teams nog degraderen. Om niet afhankelijk te zijn van de wedstrijd Zeegersloot-Haarlemmermeersche moest in de slotwedstrijd in Alkmaar ten minste gelijkgespeeld worden tegen de Kennemer. Positief gestemd omdat we met Franz voor het eerst compleet waren, gingen we de baan in. Bij een 2-2 stand bij de greensomes zorgde een lange uitgeholede putt van schrijver dezes in de laatste greensome voor een 4-2 voorsprong bij de lunch. Hiermee was hij echter meteen uitgeput en verloor daarmee als enige zijn single. De overige singles werden -soms op het nippertje- gewonnen,  waarmee de Kennemer met 16-4 ruim verslagen werd. Speciale vermelding verdient nog de stand  na negen holes in de eerste single: 7 up voor Franz (1 boven de baan). De komende matchplay-kampioenschappen moet je hem dus niet te snel tegenkomen!

Resultaat:  5 punten net als de Haarlemmermeersche, maar door slechts 1 partijpunt minder (ja heren als ik…….) zijn we uiteindelijk verdienstelijk derde geworden. Kennemer werd vierde en Zeegersloot degradeert. Geslaagde missie derhalve (handhaven) en namens het team dank aan Tom voor zijn prima captaincy!

Wk4-8jpg

HS2 – 27           waren gastheer

Eindstand in de poule: 4e            en gedegradeerd

HS3 – 27:             waren gastheer

                               Eindstand in de poule: 4e

Verslag van Bernard van Oppenraay:

Vrijdag 13 mei- heren senioren 3.

Een schijnbaar stralende dag en eigenlijk te koud om in polootje en korte broek te lopen, maar in ieder geval niet te koud om buiten te lunchen en te borrelen. Ja het team had alle tijd want de captain had voor ons, als gastheren, alles in detail voorbereid en het bedje gespreid. Alle teams werden keurig uitgezwaaid op de tee en de aanmoedigingen waren ook niet van de lucht. De rokende tandarts werd gewaarschuwd voor een plaatselijk rookverbod, de segway mannen moesten het lopend doen en zelfs onderweg werd geholpen met het markeren en zoeken naar ballen. Op een gegeven moment werden zelfs eenzame dames op zoek naar vermiste truien in de team-buggy gehesen en rondgereden. Dit tot verbijstering van de zg regelkenners elders.

Natuurlijk kon de totaal uitslag van de poule nog alle kanten op, maar het kan tenslotte ook vriezen op 21 juni, alleen is de kans daarop niet zo groot. Alles liep dus volgens de regels en alhoewel we op een gegeven moment de raggende (in tegenstelling tot de ragende) tandarts kwijt waren op de baan. Alsof hij het laatste punt moest veiligstellen.

En van de transfer met een clublid is het ook niet gekomen door een gebrek aan belangstelling van financiers om dat te bestendigen.

Langzaam werd toegewerkt naar de climax: de speeches en de prijzen. De uitdrukking “in der Beschräkung erkent sich den Meister” was niet van toepassing op het eerste, de prijzen die onze hoofd-sponsor mee had genomen maakten alles goed. De kampioenen, de spelers die punten pakten op de kampioen, de best geklede speler en het gezelligste team van Veldzijde kunnen de komende jaren genieten van de prachtige Nederlands pot van “Blond” om allerhande leuke en fijne dingen in te bewaren. Met hartelijke dank aan Klaas!

Met een uitnodiging voor een wijnproeverij op Lauswolt namen we afscheid van alle nieuwe vrienden en besloten om alvast volgende week met het team in training te gaan, nu met echtgenotes, voor het volgend jaar om weer goed beslagen voor de dag te komen. Kortom we spelen ook volgend jaar in de 4e  klasse.

Team HS3 met Teun, Frits, Klaas, Jan, Bernard en Jaap-Jan

HS 1 – 18:            verloren van Kennemer 1:          4-14

Eindstand in de poule: 5e            en gedegradeerd

C-Mix 1:              Verloren van Biltse Duinen 1:    4-14

Laatste wedstrijd: 20 mei

C-Mix 2:              gewonnen van Groen-Geel 5:       10-8

Eindstand in de poule: 5e