Op 4 en 5 juni vinden de Clubkampioenschappen Matchplay plaats.

Competitiespelers weten wat het is om een matchplay-wedstrijd te spelen. Strokes of stablefordpunten doen niet ter zake. Als u er maar voor zorgt dat u de hole met één slag minder speelt dan uw tegenstander. U speelt niet tegen de baan of alle deelnemers, maar elke wedstrijd uitsluitend tegen uw tegenstander.

Er wordt gespeeld via een knock-out systeem, waarbij op zaterdagochtend met 16 deelnemers wordt gestart. In de middag spelen de laatste 8 voor een plek voor de finaledag.

Vanwege het knock-out systeem kan het zijn dat u 2 partijen op één dag speelt.

Zwaar, maar het hoeft niet te betekenen dat u daadwerkelijk 2 x 18 holes speelt. Een wedstrijd kan op hole 15 beslist zijn en dan hoeft er niet verder te worden gespeeld. Ook de andere spelers zullen het zwaar hebben, wat de strijd alleen maar moeilijker én spannender maakt.

Op zondag wordt gestreden voor plaats 1 tot en met 4.

Daag uzelf en uw clubgenoten uit en schrijf in voor de clubkampioenschappen Matchplay.

Minimum aantal deelnemers is 8 spelers en 8 speelsters. Bij meer dan 16 inschrijvingen bij Heren of Dames moet er een voorronde worden gespeeld. Dat kan op 28 mei, maar in onderling overleg met uw tegenstander kan dat ook op een andere dag (, maar wel vóór 3 juni).

U zal voor beide speeldagen beschikbaar moeten zijn. Elke winstpartij brengt u namelijk een ronde verder.

Voor diegene die uitgeschakeld zijn en andere liefhebbers wordt er tijdens deze finaleronde ook een stableford-wedstrijd gehouden, waarbij u de kampioenen onderweg zeker tegen gaat komen.

Inschrijven kan via de website.

Tot 4 juni?

Chiel Aufenacker