De finale Clubkampioenschap Matchplay Par 3 van Golfclub Veldzijde is zondag 29 mei gespeeld op Golfpark Wilnis. Bij de dames is Yvonne Meulenbelt uit Wilnis als kampioen geëindigd. Bij de heren ging de titel naar Bert van Walbeek uit Woerden.

Na twee voorrondes werd door acht dames en acht heren aan de finaledag begonnen.  Dat de golfers aan elkaar gewaagd waren, bleek tijdens de twee wedstrijden zondag gespeeld werden. In de meeste duels moest tot en met hole 18 geknokt worden voor een winnaar bekend was.  Tegen de tijd dat de spelers voor plaats 1 en 2 op hole 18 aan kwamen, stonden andere leden van de club te kijken.

Bij de heren werd Chris Wagg uit Ter Aar derde, gevolgd door Cor Meulenbelt uit Wilnis. Cor is twee jaar achtereen kampioen geworden maar moest zijn meerdere in de laatste wedstrijd erkennen in Bert van Walbeek. Zij hadden na 18 holes nog geen beslissing over de winnaar en nog twee zenuwslopende holes waren nodig.

De strijd bij de dames was net zo spannend. Helma van Brenk speelde tegen Yvonne Meulenbelt. Ook zij kwamen op hole 18 aan zonder een winnaar en ook zij gingen door voor een 19e hole en uiteindelijk won Yvonne Meulenbelt op hole 20, waardoor  Helma van Brenk uit Kamerik de tweede prijs won. Op de derde plaats is Hilde Bogaers uit Vinkeveen geëindigd.

Golfclub Veldzijde organiseert regelmatig verschillende wedstrijden voor haar leden. Op 11 juni wordt het jaarlijkse open toernooi georganiseerd, het Wilnis Open,  waarvoor nog ingeschreven kan worden via de website www.golfclubveldzijde.nl