Heren 0-10,0 Bruto Strokeplay
1 Ayrton vd Reest 81
2 Charles Tordoir 83
3 Martin Zwemmer 84
Longest Robert Ijntema
Neary Eef vd Brink
Dames 10,1-28,0 Stableford
1 Diana van der Wens 37
2 Regine Manders 33
3 Anita Kooijman 32
Longest Diana van der Wens
Neary Alie de Jong
Heren 10,1-28,0 Stableford
1 Marc Jordan 40
2 Lucas Lina 39
3 Peter de Haas 39
Longest Ed Petersen
Neary Ronald Valkenburg

Winnaars_WOG_2016

Vlnr, Alie de Jong, Lucas Lina, Ayrton vd Reest, Peter de Haas, Diana vd Wens (Utrecht), Robert IJntema (Breukelen),
Regina Manders, Charles Tordoir, Marc Jordan (Mijdrecht), Martin Zwemmer, Ed Petersen, Ronald Valkenburg.

3e Wilnis Open golftoernooi bij Golfclub Veldzijde en Golfpark Wilnis

Zaterdag 11 juni werd voor de 3e maal het Wilnis Open gespeeld op Golfpark Wilnis. Dit is een golftoernooi voor gevorderde golfers boven de 21 jaar. In samenwerking met Golfclub Veldzijde organiseert Golfpark Wilnis BV dit toernooi op haar 18 holes baan. Vele spelers uit de hele regio hadden dan ook ingeschreven voor dit toernooi. Er werd gespeeld in 2 handicapklassen: bruto strokeplay voor spelers met een handicap tot 10.0 en een stablefordwedstrijd voor spelers met een handicap van 10.1 tot 28.0. Hoewel de dag druilerig begon was prima weer om te golfen en de baan was in topconditie.

De deelnemers waren zonder uitzondering zeer enthousiast over het toernooi en de fantastische baan in het groene hart van de regio. Vanuit Golfclub Veldzijde hebben vrijwilligers de wedstrijd georganiseerd om de golfbaan en de vereniging bij spelers die geen lid zijn bekender te maken.

De geonduleerde 18 holes baan aan de Bovendijk in Wilnis bewees haar kwaliteiten en bleek lastiger te bespelen dan gedacht. De meeste spelers hadden nogal moeite om goede scores neer te zetten. Dat maakte de sfeer er gelukkig niet minder om en na afloop van de wedstrijd was het nog lang nagenieten op het grote terras bij het clubhuis.

Er waren mooie prijzen te winnen. De hoofdsponsor (Tenson) had voor elke winnaar een mooie jas beschikbaar gesteld. De strijd voor de beste spelers in de laagste klasse (bruto strokeplay) was spannend. Met 81 slagen werd Ayrton vd Reest winnaar van het toernooi. Ayrton is in het verleden ook al eens winnaar van het Veldzijde Jeugd Open geweest. De tweede plaats was voor Charles Tordoir (83) en Martin Zwemmer (84) werd derde.

De stablefordwedstrijd was minstens zo spannend. Bij de dames wist uiteindelijk oud Veldzijde lid Diana vd Wens met 37 punten als eerste te eindigen, gevolgd door Regine Manders met 33 punten en Anita Kooijman werd derde met 32 punten. De strijd bij de heren werd uiteindelijk gewonnen door Marc Jordan (lid van Golfclub Veldzijde) met 40 punten, gevolgd door Lucas Lina en Peter de Haas (lid van Golfclub Veldzijde), elk met 39 punten.