Zondag 13 oktober werd door Golfclub Veldzijde het 14e Veldzijde Jeugd Open toernooi georganiseerd. 50 jeugdspelers tot 21 jaar speelden op de golfbaan van Golfpark Wilnis. Voor de jeugd worden veel toernooien georganiseerd en door de goede conditie van de baan in Wilnis na de regen van de afgelopen dagen waren de jeugdige spelers enthousiast over de baan, de organisatoren en de ontvangst in het clubhuis.

De spelers zijn in twee handicapcategorieën gestart. Door de spelers met een handicap van 12.1 tot 32.0  werd een stableford wedstrijd gespeeld. Het beste meisje vandaag was Lidewij Hol met 36 stableford punten.

Bij de jongens in deze categorie werd Thomas Hagendijk winnaar met 40 stableford punten, gevolgd door Tom Ebens met 39 stableford punten en derde werd Gunnar Janse de Jonge met 38 stableford punten.

De beste jeugdspelers met een handicap van -0.2 tot 12.0 hebben een bruto-strokeplay wedstrijd gespeeld. Ricardo Veldman eindigde met 73 slagen op de 1e plaats. Dat is een zelfde prestatie als de winnaar van vorig jaar. Op de 2e plaats werd Gavin de Gelder met 75 slagen gefeliciteerd en de 3e plaats was voor Maurice van Dijk die 77 slagen nodig had voor 18 holes.

Vele ouders en belangstellenden volgden de resultaten. Vrijwilligers van Golfclub Veldzijde die als spotters fungeerden, gaven de resultaten tussentijds door aan de wedstrijdleiding in het clubhuis.

Dankzij Paans Koek, Juwelier van Beek, Verleun | uw advocaat,  ABN AMRO, en Golfpark Wilnis kon het inschrijfgeld voor de jeugdige spelers laag gehouden. Uit het inschrijfgeld van de jeugdspelers is een donatie gedaan aan Stichting Kasigau. Deze stichting ontvangt een bedrag van € 750,-. voor kleinschalige projecten in Kenia voor educatie van kinderen. Daarmee hebben kinderen een grotere kans op een betere toekomst. Bart Weitjens, die namens Golfclub Veldzijde de prijsuitreiking deed, benadrukte het verschil tussen de jeugd die mee deed aan deze wedstrijd, en die in Kenia.

De 20 vrijwilligers van Golfclub Veldzijde en de tomeloze inzet van Leo en Kim Versleijen zorgden voor een door de jonge golfers geprezen toernooi op een baan die ondanks de regen, complimenten ontving voor de greenkeepers.

alle prijswinnaars van het 14e Veldzijde Jeugd Open