Annelien Lewin en Berend ’t Hoen Clubkampioen Strokeplay 18 holes baan Golfclub Veldzijde

In het  weekende van 17 tot 19 augustus, werd op de 18 holes golfbaan van Golfpark Wilnis gestreden om de titel van clubkampioen strokeplay van Golfclub Veldzijde. Acht dames speelden verspreid over drie dagen, achttien heren op zaterdag en zondag. Leeftijden varieerden tussen 18 en 79 jaar, een mooie afspiegeling van het ledenbestand van Golfclub Veldzijde.

Zondag werd de beslissende ronde gespeeld.Bij strokeplay gaat het om het aantal slagen dat een speler over een ronde van 18 holes haalt. Op Golfpark Wilnis hoort een professionele golfer (Pro) de baan in 72 slagen te lopen. De golfers die om de titel van clubkampioen streden, moesten 3 keer 18 holes lopen. Dat zou bij een Pro dus 216 slagen betekenen.Bij de heren was de strijd heel spannend. Ook de beste spelers hadden soms pech. Een bal in het water slaan betekent een strafslag en hoe minder slagen hoe beter. Een van de finalisten gooide zijn pet theatraal neer nadat hij een putt miste op een centimeter na. Dit alles kwam tijdens dit kampioenschap veelvuldig voor. De beste speler had 6 slagen meer nodig dan de kampioen van 2017.

Na een spannende strijd met een aantal kanshebbers is de kampioenstrofee naar Berend ’t Hoen gegaan. Hij speelde drie keer 18 holes in 258 slagen. Een gedeelde tweede plaats was voor Henk Venus en Chiel Aufenacker, met 259 slagen. Twee andere spelers eindigden ook gelijk waardoor een gedeelde vierde plaats voor Jaco Ypma en Jan van der Wal was. Zij hadden 263 slagen nodig voor de drie rondes.

Bij de dames was het ook spannend. Titelverdedigster Joke Schiphorst heeft haar meerdere moeten erkennen in Annelien Lewin. Annelien werd clubkampioene strokeplay 2018 met 277 slagen. Joke Schiphorst had tien slagen meer nodig en eindigde als tweede. Joke Delfos werd derde met 288 slagen.

Enthousiaste supporters liepen zondagmiddag met de deelnemers mee door de baan om hen aan te moedigen en op een gezellig gevuld terras werden de spelers met applaus binnengehaald.

Dat golf ook een familiesport is, werd bewezen: de kersverse clubkampioen Berend ’t Hoen, wiens vader Jan ook meespeelde net als de man van Annelien Lewin die tweede werd. Vader Jan en zoon Barry van der Sluis deden mee aan het toernooi en gedeeld winnaar van de tweede plaats Chiel Aufenacker werd door zijn vader – actief lid van het eerste uur – gesteund.

Kortom, een succesvolle editie van een jaarlijks golfevenement waarbij kundigheid, sportiviteit en clubgevoel hand in hand gingen.

Berend ’t Hoen en Annelien Lewin zijn clubkampioenen Strokeplay 18 holes Golfclub Veldzijde 2018