door: dhr. Niek de Kort

Wie van u heeft er niet met bewondering gekeken naar al die sterren aan de hemel bij een wolkeloze avond of nacht. Vele vragen roept het op als we naar die ontelbare hemellichamen kijken. Is er leven ergens bij een van die sterren? Of wat minder extreem: Waar staan de bekende planeten zoals Mars of Jupiter? en Waar staat mijn sterrenbeeld?

Op donderdag 20 december, na de Heren inloopwedstrijd, zal de heer Niek de Kort deze vragen kunnen beantwoorden en ons meenemen op een begeleide reis langs de “Sterrenhemel boven Wilnis”.

De heer de Kort (1956)  studeerde sterrenkunde aan de Universiteit Leiden en deed onderzoek naar de vroege stadia van het leven van sterren en planeten. Hij geeft regelmatig voordrachten en is oud-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde. Zijn motto is “moeilijke zaken kunnen vaak makkelijk worden uitgelegd”.

Op deze avond neemt hij ons – bij helder weer –  buiten in het donker mee op een rondgang langs de sterrenhemel. Hij wijst de sterrenbeelden aan en vertelt de verhalen die achter deze sterrenbeelden schuilen. Daarnaast ontdekken we of er planeten te zien zijn, en andere objecten die ons normaal nooit opvallen. Dat alles … met het ongewapende oog, of soms met een kleine verrekijker. Zelf een verrekijker meenemen … prima idee! Warme kleding is ook aan te bevelen.
De duur van deze reis hangt af van het weer, de vragen en wensen. Reken op ongeveer 45 minuten – 1 uur.

Indien het op deze avond geen wolkeloze avond is , dan zal de heer De Kort een presentatie over het heelal en de sterrenhemel houden in het clubhuis.

De voordracht / presentatie zal beginnen direct na de middag inloopwedstrijd van 20 december a.s.
De avond ziet er als volgt uit:

Ca. 17.00 uur Bekend maken uitslag heren inloopwedstrijd
17.45 uur        Andere deelnemers aan deze voordracht, die hebben ingeschreven voor de maaltijd, arriveren in het clubhuis.
18.00 uur        Avondmaaltijd (een “kerst” varkenshaas met serranoham en garnituur voor € 17,50 p.p.)
19.15 uur        Belangstellenden voor de voordracht arriveren in het clubhuis.
19.30 uur        Verplaatsing naar de tee van hole 17
20.00 uur        Aanvang voordracht door Niek de Kort
21.00 uur        Einde voordracht en terugtocht naar het Clubgebouw
????? uur       Napraten onder het genot van een drankje

Iedereen kan zich inschrijven voor deze activiteit. Voor de aanmelding dient gebruik te worden gemaakt van de inschrijving voor de Heren Inloopwedstrijd van 20 dec 2018.
Als u wilt deelnemen aan de voordracht, vermeld dan uw naam bij “opmerkingen” en als u ook wilt deelnemen aan de maaltijd, vink dan “Horeca” aan.
Bij “opmerkingen”  ook vermelden met hoeveel personen u denkt te gaan komen. Elk lid kan één familielid of bekende meenemen. Mocht er (een te) grote belangstelling zijn voor de voordracht, dan gaan leden vóór niet-leden.

Om de voordracht goed te kunnen volgen zal het aantal deelnemers worden beperkt tot maximaal 45 personen. Indien er meer dan 45 personen belangstelling tonen voor deelname aan deze activiteit, dan zal de voordracht in februari of maart 2019 worden herhaald.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rinus van den Dungen
m.dungen@planet.nl
06-23408418