Bericht van Golfpark Wilnis

Update 15 oktober 2020

Beste Leden,

Dit bericht plaatsen wij naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 oktober.

We zijn blij dat er nog steeds gegolfd kan en mag worden!  Laten we dat vooral als positief uitgangspunt houden. Natuurlijk zijn er ook weer wat veranderingen, vandaar deze mail.

Vanaf vrijdag 16 oktober hebben we in de hal beneden weer een afhaalpunt voor koffie, thee, een vers afgebakken gevulde koek, wat fruit en/of een broodje baan. Twee van onze horeca medewerkers staan voor u klaar, met een gezellig muziekje erbij. Ook hebben zij de startlijst, dus u kunt zich bij hen aanmelden. Uiteraard is de winkel open en is ook de caddiemaster aanwezig. Daar wordt de handicart/buggy sleutel uitgegeven. Het is natuurlijk wel belangrijk dat er niet te veel mensen binnenkomen en dat er geen ”ophoping” onder het afdak buiten plaats vindt. Houdt u dus minimaal aan de afstandsregels van 1,5 meter en aan thuisblijven bij enige vorm van verkoudheid.

Vooruitlopend op de wettelijke mondkapjesplicht stellen wij met ingang van vandaag als Golfpark in al onze binnenruimtes (dus ook de lockerruimten en lopend door de drivingrange) een mondkapje verplicht. U dient deze zelf mee te nemen en ons personeel mag u de toegang weigeren als u geen mondkapje draagt. Helaas zijn de kleedruimten weer gesloten. Wel houden we de toiletten beneden open.

Er is heel duidelijk aangegeven dat er maximaal 4 personen bij elkaar mogen zijn. Het is daarom ook belangrijk dat er niet te veel mensen binnenkomen en dat er geen ”ophoping” onder het afdak buiten plaats vindt. Houdt u dus minimaal aan de afstandsregels van 1,5 meter en aan thuisblijven bij enige vorm van verkoudheid.

De trainingsgroepen en groepslessen die aanvankelijk uit acht personen bestonden, worden opgesplitst in twee groepen van vier.

In coronatijd willen we zoveel mogelijk golfers gelegenheid geven om te spelen. Ook worden de dagen korter.

De recente wijziging naar een 8 minutenstart is voor sommige golfers best even schakelen, dat begrijpen we. Aansluiting houden in de baan is dan extra belangrijk.

Als u in een flight van 4 speelt, kan het een idee zijn om een keer in plaats van geel van de blauwe tee af te slaan als u de aansluiting verliest met de flight voor u. Op deze manier aansluiting houden bevordert de doorloopsnelheid van alle golfers die op de baan lopen. Buiten zijn en bewegen is voor iedereen belangrijk. Omdat er al zoveel niet mag, willen we graag dat nu meer mensen kunnen golfen.

We kunnen ook niet genoeg benadrukken dat er een beperkt aantal handicarts is. Als ze allemaal gereserveerd zijn, is er hooguit nog een mogelijkheid om een buggy te huren. Word niet boos op onze caddiemasters. Dat heeft geen zin, u zou dat zelf in hun plaats ook niet prettig vinden. Besef dat zij er voor u staan.

Wat het boeken betreft merken we dat er nog steeds veel gebeld wordt met de caddiemasters, ook om wijzigingen of aanvullingen door te geven. Als u via ikgagolfen.nl een flight boekt, kunt u deze boeking later wijzigen en/of aanvullen, door op de boeking te gaan staan en dan voor “wijzigen” te kiezen. U kunt dan ook vrienden toevoegen of mensen waar u al eerder mee heeft gegolfd. Door uw eigen flight kloppend te maken, helpt u ons enorm.

Kom lekker golfen en blijf gezond!

Met vriendelijke groet,
Alice en Susan Kool