In een vol, zonnig en gezellig weekeind van 3 & 4 juni zijn de finales gespeeld voor de Clubkampioenschappen Matchplay 2023 op de 18-holes baan. Dankzij de inspanningen van de greenkeepers, die ‘s morgens om half 6 al aan het werk waren, lag de baan er spic-en-span bij.
Voor het eerst weer sinds jaren had de WECO een bijzondere wedstrijd georganiseerd op de finale dag. Met 21 deelnemers de ‘Tussen de Kampioenen’ funwedstrijd met daarbij ook een aantal deelnemers die de finale niet hadden gehaald. Bijna alle flights waren op tijd om rond 16.30 uur te kijken naar de verrichtingen op hole 18 van Joke en Lia, wat zeker iets extra’s bracht. De opkomst droeg ook bij aan de gezellige prijsuitreiking. Chiel die in 2 dagen de meeste holes had gespeeld en derde was geworden mocht de bekers en bloemen uitreiken namens het Bestuur. Onder dankzegging aan Horeca, greenkeepers, WECO en alle deelnemers hebben we gezellig geproost op prachtige clubkampioenschappen. 

We hadden twee bijzondere verrichtingen uitgezet. De neary op hole 2, waar voor de heren de wind te sterk bleek. Geen van hen raakte de green! Bij de dames was Edith Kreuger de winnaar. Op hole 8 de longest waar Sil Stoker een dappere poging deed, maar Patty van Steenhoven het hele veld achter zicht liet. Logisch zij wilde snel naar het terras haar man binnenhalen.

André Hoogland versloeg Stanley Tang met een prachtige drive van een dikke 220 meter! Het was een fun wedstrijd zonder uitslag. Maar gezellig was het en zeker voor herhaling vatbaar.

Namens de WECO
Adrianca & Peter