Dinsdag 3 december 2019 waren er maar liefst 40 dames in de baan voor de 9 holes Sinterklaaswedstrijd. 

De ontvangst in het clubhuis was meteen al sfeervol; er was koffie met speculaas en sinterklaasliedjes klonken uit de luidsprekers. Na een welkomstwoord, uitleg over de wedstrijd en een ludiek verhaal van Marshal Simona over haar relatie met Sinterklaas en uiteindelijk het belang van het repareren van pitchmarks, togen we de baan in. Acht teams van 5 speelsters streden om de eer en om prijzen geheel in de lijn en stijl van de Goedheiligman: banketletters en speculaaspoppen. Onderweg werden we door Simona en (roetveeg)Piet voorzien van warme chocomel met, jawel, speculaas en controleerde Simona of we onze pitchforks wel paraat hadden.

Twee neary’s waren uitgezet en werden gewonnen door Joke Delfos en Margriet Kemperman.

De keukenbrigade had een heerlijk twaalfuurtje voor ons bereid. Tijdens het eten maakte onze eigen Sinterklaas geheel onverwacht zijn opwachting. Daarvoor stond die stoel dus klaar… Sint had zich goed voorbereid en riep wat mensen bij zich. Het team met de minste punten kreeg wat munten voor de drivingrange, want met zulke ‘belabberde’ prestaties moeten zij toch echt wat vaker oefenen! De afgetreden commissieleden Hermien en Gerda werden nog even bij de Sint geroepen en kregen chocoladeletters V(oorzitter) en P(enningmeester) mee naar huis. Clazien maakt het altijd bont maar vooral laat in het clubhuis. Daarom ontving zij een chocoladesleutel om het clubhuis voortaan af te sluiten. Ook Geertje mocht even bij de Sint komen. Er ontspon zich een leuke conversatie tussen die twee. Bijna werden er 06-nummers uitgewisseld om naderhand nog verder te appen. Sint werd onder luid gezang uitgeleide gedaan.

Het team met captain Hermien ging met de eerste prijs naar huis. Tweede werd het team onder leiding van captain Inge. Beide teams zijn gelauwerd met banket en speculaas.

Wat een prachtige dag en mooie herinnering. Die schrijven we op in het grote boek…