Jaarlijks worden in Nederland plusminus 10.000 mensen gereanimeerd. Als iemand een hartstilstand krijgt telt elke seconde en hoe sneller adequaat ingegrepen wordt hoe groter de overlevingskansen. Ook bij ons op de golfbaan kan het zomaar gebeuren dat een medespeler getroffen wordt door dit noodlot. Dat is in het recente verleden wel gebleken. En niets is erger dan in zo’n situatie hulpeloos te moeten toekijken. Daarom hierbij de oproep aan onze leden zich aan te melden voor deze cursus.

Op woensdagavond 1 en 8 maart organiseert onze vereniging een basiscursus reanimatie. De twee lesavonden worden ook nu weer verzorgd door de Stichting Reanimatie in Woerden. De cursisten wordt in twee sessies geleerd hoe een medemens te reanimeren in geval van een hartstilstand. Daarbij wordt ook het toepassen van de AED (Automatische Externe Defibrillator) geoefend.  De deelnemers ontvangen na de cursus een certificaat als bewijs dat ze de cursus hebben gevolgd.

De cursus begint beide avonden om 19:30 u, eindigt rond 21:30 u en wordt gehouden in het clubgebouw.
De kosten bedragen € 50,– pp.  Het maximum aantal deelnemers is 12.

Aanmelden voor de cursus kan door uiterlijk op 21 februari a.s. een mailtje te sturen naar:
aad.kooijman@xs4all.nl

Het cursusgeld dient vóór aanvang van de eerste cursusavond overgemaakt te worden naar rek:

NL95 ABNA 0930 7 882 49  t.n.v. A. Kooijman. Ik zorg er dan voor dat het cursusgeld van alle deelnemers wordt overgemaakt naar de stichting.

Niet op tijd betalen betekent niet deelnemen.

Vriendelijke groet,

Aad Kooijman.