Op 17 mei komt er nu weer een leuke Funwedstrijd aan, namelijk…

De Vossenjacht                            

Een mystery vos loopt als eerste door de baan en bepaalt met haar spel wat de par van de hole wordt.

Omdat de vos vooruit loopt, weet je – als je de hole speelt – nog niet wat de par is. De vos noteert op een briefje haar netto score, wat je vindt op de tee van de volgende hole. Dat maakt het spannend.

Aan ons als spelers de uitdaging om de vos te verslaan. Je noteert op de kaart het aantal slagen dat je nodig hebt (is de brutoscore). Op de volgende hole kan je zien of jouw nettoscore (de brutoscore minus het aantal slagen dat je meekrijgt) beter is dan die van de Vos

Heb je een netto score die lager is dan die van de vos, dan krijg je een +. Speel je gelijk, dan wordt het een 0, speelt de vos beter dan scoor je een –.  Het is dus een vorm van matchplay.

Geen zorgen over de scores: de computer rekent alles netjes uit.

Je voert dus aan het eind van de wedstrijd op de computer of je telefoon bij iedere hole het aantal slagen in dat je nodig hebt gehad (brutoscore).

 Het is zowel een 18 holes als een 9 holes wedstrijd, dus iedereen kan meedoen en strijden voor de wisseltrofee van vorig jaar, De Vos en natuurlijk andere leuke prijzen. De inschrijving start op 26 april, dus schrijf je snel in en we hopen weer op een gezellige, zonnige dag.

Op 17 mei strijden voor de Wisseltrofee:

De Damescommissie