De finale Clubkampioenschap Matchplay Par 3 van Golfclub Veldzijde is zondag 27 mei gespeeld. Nel Lindeman en Ton Wesseling zijn clubkampioen Matchplay Par 3 geworden. Nel haalde die titel ook  in 2014, 2015 en 2017.

Bij de heren werd Peter Leeuwenburgh tweede en de derde prijs ging naar Cor Meulenbelt, de titelverdediger. Jan Klomp werd vierde. Ton speelde met een geleende set. Zaterdagavond kwam hij er tot zijn schrik achter dat zijn golfset in de auto lag die in de garage stond die pas na de start van de wedstrijd weer open zou zijn. Als linkshandige speler was de keuze beperkt. Ton heeft na middernacht linkshandige clubgenoot Ad Heesters gebeld. Ad hielp Ton uit de brand en bracht zondagochtend vroeg zijn golfset even langs. Ton speelde met geleende clubs en werd clubkampioen. Dat verdient een extra compliment.

De strijd bij de dames werd zonder voorrondes gespeeld door het beperkte aantal deelneemsters. Nel won na twee ongeslagen rondes over 9 holes in de ochtend ’s middags van Yvonne Meulenbelt in een spannende 18 holes wedstrijd. Marjolijn Stassen uit Mijdrecht werd derde door te winnen van Marita Scheren.

Naast het fotomoment van de winnaars, was er ook een voor de andere deelnemers. Zij waren ook in een feestelijke stemming, dat blijkt wel uit de foto.


De winnaars


De net niet winnaars