Op zondag 28 augustus werd op de 9 holes Par 3 baan gestreden om de titel van clubkampioen Strokeplay Par 3 van Golfclub Veldzijde. In totaal werd door 16 heren en 15 dames gestreden om de titel op de mooie baan van Golfpark Wilnis. De eerste spelers hebben een enorme regenbui moeten trotseren aan het begin van hun ronde. De rest van de wedstrijddag was het zonnig en winderig.

Bij de dames is Nel Lindeman uit Mijdrecht als eerste geëindigd. Zij vond een stevige tegenstandster in Ans Mulder uit Linschoten. Na 2 keer 18 holes was er nog geen beslissing en moesten nog twee holes gespeeld worden. De overige deelnemers begeleidden de dames bij deze twee spannende holes. Op de twintigste hole won Nel van Ans waarmee zij de titel clubkampioen binnensleepte. De tweede plaats was voor Ans Mulder die vorig jaar de winnares was. De derde prijs ging naar Yvonne Meulenbelt uit Wilnis, net als in 2015.

Bij de heren werd Cor Meulenbelt uit Wilnis voor de vierde keer op rij eerste met een indrukwekkende score van maar 115 slagen. In totaal heeft Cor nu vijf maal de titel clubkampioen Strokeplay gewonnen. De tweede prijs ging naar dezelfde nummer twee van vorig jaar, Sjaak de Jong uit Kamerik. De derde prijs was voor Ben Schnieders uit Mijdrecht.

De clubkampioenen gingen naar huis met een zomers boeket en een beker. Verder krijgen de clubkampioenen een blijvende vermelding op het Strokeplaybeeld dat binnen de vereniging wordt bewonderd.

 

winnaars clubkampioenschappen strokeplay Par 3 Golfclub Veldzijde 160828

vlnr: Yvonne Meulenbelt, Wilnis (3e) – Ben Schnieders, Mijdrecht (3e) – Nel Lindeman, Mijdrecht (1e) – Ans Mulder, Linschoten (2e) – Sjaak de Jong, Kamerik (2e) – Cor Meulenbelt, Wilnis (1e)