De finale Clubkampioenschap Matchplay Par 3 van onze club is zondag 26 mei gespeeld. Bij de dames is Nel Lindeman als kampioen geëindigd. Bij de heren ging de titel naar Ben Schnieders. Nel Lindeman haalde de titel ook in 2014, 2015 en 2017, 2018 en nu dus voor de vijfde keer.

Bij de heren werd Ben Schnieders na een spannende strijd eerste, gevolgd door Carl Flesch en met als derde prijswinnaar Marcel Buyink. Marcel won ’s middags van Hans Veldhuijzen, die met een vierde plaats genoegen moest nemen. Voor de twee finalisten bleef het spannend tot de laatste hole waar Carl en Ben nog steeds gelijk stonden. Ben nam een risico door met een houten club af te slaan, wat hij anders nooit doet, en legde zijn bal daarmee op een meter afstand van de vlag. Dat risico leverde hem uiteindelijk de zege op want hij kon eerder de bal in de hole krijgen dan Carl, die heel sterk speelde maar op deze laatste hole zijn meerdere moest erkennen in Ben.

De strijd bij de dames was eveneens goed voor spannende uren. Titelverdedigster Nel Lindeman is eerste geworden. Zij won in de middag van Adrie van Schaik, die tweede werd. De strijd om de derde en vierde plaats werd gespeeld door Hanneke van ’t Hooft en Shemay Leeuwenburgh. Shemay won de ronde in de middag en werd derde.

Bekers voor de beste drie spelers en speelsters en bloemen voor de vier finalisten bij de dames en bij de heren. Herpert Trouw deed de prijsuitreiking namens ons bestuur.

Op de foto staan de twee clubkampioenen Matchplay Par 3 Nel Lindeman en Ben Schnieders tussen de overige winnaars en secretaris Herpert Trouw.

v.l.n.r. Shemay Leeuwenburgh (3e), Marcel Buyink (3e), Carl Flesch (2e), clubkampioenen Ben Schnieders en Nel Lindeman, Adrie van Schaik (2e) en Herpert Trouw.