Afgelopen zondag 16 juni deden 30 deelnemers mee aan de maandbeker 1 wedstrijd op de grote baan. Dit is een strokeplay wedstrijd, wat wil zeggen dat je door moet totdat dat balletje in de hole ligt. Fijn op de goeie holes, maar als het mis gaat is het van de hole afkomen met een heel hoge score een pijnlijk gevoel.

De minimale handicap voor deelname is 18.0 en bij de dames hadden we een nieuwkomer , Sil Stoker, die recent haar handicap had verlaagd. Dat ze nog lang niet klaar is met golfen, bleek wel uit het feit dat ze glansrijk 1e werd met een heel mooie netto score van 70 (39 stableford). Een mooie 2e plaats was er voor Inge Geerlings en Thea Moen werd 3e.

Bij de heren werd Jan van der Wal 3e. De heren Henk Venus en Ary Meijering hadden beiden een netto score van 73. Maar door een betere score op de laatste 9 holes is Ary Meijering 1e geworden.

Beste bruto score (met minst aantal slagen door de baan, ongeacht handicap) was 81 slagen. Zowel Jan van der Wal als Henk Venus kwamen van de baan af met deze geweldige bruto score.

De gezellige afsluiting van de wedstrijd op het terras in het zonnetje, was een beloning voor alle deelnemers ongeacht hun score