In het weekend van 6 en 7 juni werden de clubkampioenschappen Matchplay op de 18-holes wedstrijdbaan van Golfclub Veldzijde gespeeld. Voorafgaand waren al kwalificatierondes gespeeld.

Tijdens een zonovergoten tweedaags kampioenschap gingen de twaalf beste spelers bij de dames en de beste zestien heren in vier rondes de strijd aan. Zodra tijdens een ronde duidelijk is dat de tegenstander niet meer kan winnen is de wedstrijd ten einde maar door het niveau van de spelers moest in veel matches toch zeker drie uur lang in opperste concentratie gespeeld worden. Bij matchplay gaat het om het minst aantal slagen halen per hole.

Bij de dames werd Kim Versleijen uit Wilnis voor de 7ᵉ keer clubkampioene. Een ware prestatie voor deze 24-jarige accountant in spe die maar weinig tijd heeft om te spelen. Drie weken geleden had ze voor het laatst de clubs in haar handen. Op de tweede plaats eindigde, net als vorig jaar, Joke Schiphorst (Mijdrecht). Adrie van den Brink uit Nieuwkoop, clubkampioene Matchplay 2014, werd dit keer derde.

De strijd bij de heren was uitermate spannend. Alain Dufornée uit Vleuten die vorig jaar de kampioenstitel verwierf, moest zijn meerdere erkennen in Mark Weitjens (Mijdrecht). Op de derde plaats eindigde Jan Willem Lodder uit Uithoorn, die nog maar kort lid is bij Golfclub Veldzijde.

Matchplaykampioenen2015

Matchplay Golfclub Veldzijde 2015 winnaars – v.l.n.r. Alain Dufornée (2e), Joke Schiphorst (2e), clubkampioene Kim Versleijen, clubkampioen Mark Weitjens, Jan Willem Lodder (3e) en Adrie van den Brink (3e)

 

[mudslide:picasa,0,veldzijdefotos,6175843373200196625,720,center]