Uitnodiging NGF Najaarstour 2015

Zeer geachte leden, Tijdens de ALV van de NGF is meegedeeld, dat er een tweetal clubtours georganiseerd gaan worden, de NGF Zomertour en de NGF Najaarstour. Dit, nadat in het najaar van 2014 een succesvolle pilot heeft plaatsgevonden. De doelstelling hierachter is om meer clubgolfers, van elk niveau, te faciliteren met recreatieve wedstrijden. Oftewel meer golfers de mogelijkheid te geven met hun club tegen andere clubs te spelen.

Deze uitnodigingsbrief handelt over de NGF Najaarstour.

De najaarstour zal worden gespeeld op vier zondagmiddagen in november (8,15,22 en 29). Binnen deze weken zult u als team op één van bovenstaande dagen ontvangend gastheer zijn.

Team: Elk team bestaat uit vier speelsters/spelers met een EGA Handicap van 36.0 of beter. Er is geen restrictie op het aantal heren of dames. Elke combinatie is mogelijk. Kosten: Een vergoeding aan de gastclub van €35.- per speler per ronde van de bezoekende teams.

Starttijd: De clubs die participeren blokkeren per ingeschreven team maximaal vijf starttijden. De starttijd van de competitiedagen zullen nog nader bekend gemaakt worden. De tijden zijn tevens in overleg tussen de teams en de banen naar eigen inzicht aan te passen

Spelvorm: 18 holes Stableford, waarbij de dames in principe van rood starten en de heren van geel. Berekening wedstrijdpunten: De drie beste scores van de vier tellen mee voor de teamscore. Het team met de hoogste totaal teamscore ontvangt zes wedstrijdpunten. Het volgende team ontvangt vier wedstrijdpunten. Het team daarna twee wedstrijdpunten en het team dat als vierde eindigt in de daguitslag ontvangt geen wedstrijdpunten. Als er twee of meer teams een gelijke teamscore hebben, worden de wedstrijdpunten gedeeld. Extra wedstrijdpunt: De beste individuele score van de dag levert 1 extra wedstrijdpunt op voor het team waarin hij/zij speelt. Mochten er meer spelers met de beste hoogste score zijn, dan ontvangt elk team 1 extra wedstrijdpunt. Zijn er twee spelers met de beste hoogste score die deel uit maken van hetzelfde team, dan ontvangt dit team toch maar 1 extra wedstrijdpunt.

Indeling flights: Van elk team wordt er telkens 1 speler/speelster in een flight geplaatst. Zo krijg je vier flights van vier spelers. Hoe de flights in te delen is een keuze van de vier teams. Bijvoorbeeld de dames met de dames en de heren met de heren. Of juist gemixt. Tevens mag er ook in flights van drie spelers worden gespeeld om de doorstroming te bevorderen.

Mocht u interesse hebben mee te doen aan de NGF najaarscompetitie dan zien wij uw aanmelding graag tegemoet uiterlijk woensdag 21 oktober. Opgave gaat simpelweg door een e-mail met naamgegevens en handicap te zenden aan  competitie@golfclubveldzijde.nl . Er mag individueel en per team opgegeven worden. De commissie bepaalt met het bestuur hoeveel teams er eventueel opgesteld worden en deelt individuele spelers in. Opgave betekent niet zekerheid tot spelen, dit hangt af van de belangstelling en de mogelijkheden. Wij zien uw opgave graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

De competitie commissie, Bart Weitjens, Thea Moen, Kim Versleijen