Golfclub Veldzijde heeft tijdens haar nieuwjaarsreceptie de Golfers en Golfsters van het jaar 2016 bekend gemaakt. Deze titel wordt bereikt voor het hoogste totaal aantal behaalde stablefordpunten over de beste tien wedstrijden van het golfseizoen 2016. Omdat Golfclub Veldzijde wedstrijden organiseert op haar homecourse Golfpark Wilnis op zowel de 9 holes par 3 baan als op de 18 holes baan, werden vier spelers titeldragers.

Voor de Par 3 baan zijn Amy Sandberg uit Woerden en Ben Schnieders uit Mijdrecht  de titeldragers. Bij de dames had Amy lang een voorsprong tot een van de andere kanshebbers zich in de strijd mengde. Amy bleef aan kop en won de titel. Bij de heren bleef het spannend tot en met de laatste wedstrijd waar drie deelnemers nog kans hadden op de titel. De prijzen werden overhandigd door Cees Vos, voorzitter van de wedstrijdcommissie van de Par 3 baan.

De golfer van het jaar van de 18 holes baan is net als vorig jaar Frank van der Wal uit Woerden. Frank heeft het gepresteerd zijn handicap afgelopen seizoen te verbeteren van 9 naar 4.5. Joke Schiphorst uit Mijdrecht was de beste speelster bij de dames van de 18 holes baan. Zij gaat na het behalen van deze titel onverdroten voort en gaf aan al uit te kijken naar de competitie. Bestuurslid Ed ter Laare overhandigde de prijzen.

De namen van de golfers van het jaar 2016 prijken vanaf nu op vier houten borden waar een golfclub op is bevestigd en in het clubhuis aan de Bovendijk in Wilnis te bewonderen zijn. De bloemen gingen mee naar huis.

Amy Sandberg en Ben Schnieders (Par 3 baan)

Frank van der Wal en Joke Schiphorst (18 holes wedstrijdbaan)