Op zondag 18 maart ontving initiatiefnemer Aad Kooijman namens Golfclub Veldzijde een schildje waaruit blijkt dat de club door de Nederlandse Golf Federatie (NGF) gecertificeerd is als Golfclub die ‘committed’ is aan senioren.

In het kader van het NGF programma ‘ Committed to Senioren’ heeft Golfclub Veldzijde een les- en trainingsprogramma ontwikkeld speciaal gericht op de seniore golfers. Na de pilot in het winterseizoen 2016 – 2017 zijn in oktober 2017 weer vier series lessen en trainingen gestart voor meer dan 50 deelnemers. Het succes wordt ook in 2018 herhaald.

Eind 2017 heeft de NGF een audit uitgevoerd op de implementatie van het programma bij Golfclub Veldzijde. Daarbij wordt gekeken naar een groot aantal aspecten. De belangrijkste zijn:
de organisatie van het programma, het les-en trainingsprogramma, de opvang en begeleiding van nieuwe seniore golfers en het evenementen (wedstrijd) programma specifiek voor senioren.

Golfclub Veldzijde heeft de audit, uitgevoerd door programma manager Janke van der Werf van de NGF, met vlag en wimpel afgesloten. Daarbij moet opgemerkt worden dat het les- en trainingsprogramma, dat is ontwikkeld door Tom van Haaren van Five Star Golf en golf fysiotherapeut Martin Poortinga, door de NGF gezien wordt als ‘best practice’. Daarmee vormt de implementatie bij Golfclub Veldzijde een voorbeeld voor andere golfclubs binnen Nederland.

Zondag 18 maart werd voor leden een golfclinic gehouden daar het golfseizoen eerdaags van start gaat. Dat was een passend moment om het schildje waarmee Golfclub Veldzijde zich voortaan mag sieren officieel  overhandigd te krijgen door Janke van der Werf namens de NGF. Aad Kooijman van Golfclub Veldzijde nam het in ontvangst mede namens de golf pro’s die het programma hebben ontwikkeld, de seniore golfers die baat hebben bij de specifieke trainingen, het bestuur en alle leden.

Golfclub Veldzijde heeft de smaak te pakken en gaat ook voor andere doelgroepen programma’s invoeren en uitdragen met als doel snel een volgende certificering van de NGF te kunnen ontvangen en vooral haar leden  en toekomstige leden training op maat te kunnen bieden in groepsverband.


Voorzitter Dick Westerveld, initiatiefnemer Aad Kooijman, Janke van der Werf van de NGF, golf fysiotherapeut Martin Poortinga, Tom van Haaren van Five Star Golf