Op 21 december is Golfclub Veldzijde door de NGF gecertificeerd als Golfclub die Committed is aan de senioren.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari  is dit bekend gemaakt.

In het kader van het NGF programma ‘ Committed to Senioren’ heeft onze golfclub een les- en trainingsprogramma ontwikkeld speciaal gericht op de seniore golfers. Na de pilot in het winterseizoen 2016 – 2017 zijn in oktober 2017 weer vier series lessen en trainingen gestart voor meer dan 50 deelnemers.

Op 21 december jl. heeft de NGF een audit uitgevoerd op de implementatie van het programma bij Golfclub Veldzijde. Daarbij wordt gekeken naar een groot aantal aspecten. De belangrijkste zijn: de organisatie van het programma, het les-en trainingsprogramma, de opvang en begeleiding van nieuwe seniore golfers en het evenementen (wedstrijd) programma specifiek voor senioren.
Golfclub Veldzijde heeft de audit, uitgevoerd door programma manager Janke van der Werf van de NGF met vlag en wimpel afgesloten. Daarbij moet opgemerkt worden dat ons les- en trainingsprogramma door de NGF gezien wordt als ‘best practice’. Dit programma is ontwikkeld door Tom van Haaren van Five Star Golf en onze golf fysiotherapeut Martin Poortinga.  Daarmee vormt de implementatie bij Golfclub Veldzijde een mooi voorbeeld voor andere golfclubs binnen Nederland.

Op 18 maart bij gelegenheid van de golfclinic zal het schildje waarmee onze golfclub zich voortaan mag sieren officieel door de NGF worden overhandigd aan ons bestuur.