Ergste storm sinds mensenheugenis ….

En toch gingen we de baan in! Greensome 4, een belangrijke wedstrijd gezien het klassement. Er hadden 64 deelnemers ingeschreven die allemaal op deze zaterdag 25 juli zin hadden om een rondje te lopen. Veel nieuwe spelers die het spannend vonden om 18 holes te lopen, koplopers in het klassement die hun score wilden verbeteren en ook teams die gewoon gezellig wilden spelen. Als wedstrijdleiding had ik er een hard hoofd in, hoe krijg ik al die 32 teams goed de baan in zonder dat het een te lange wedstrijd wordt met wachten enzovoorts…..

Ondertussen gaf het KNMI code geel …. Oranje …. Rood! De aanwezige spelers kregen tijdens de briefing nog de tijd om terug te trekken, hieraan gaven heel wat teams gehoor.  16 teams gingen alsnog de baan in….

De wind wakkerde aan, de regen begon en na 2 uur waren alle teams weer terug op hole 19! De storm bleek de ergste sinds mensenheugenis te zijn en zeker de heugenis van Veldzijde. De deelnemers kregen Veldzijde bal, een drankje en bitterballen als prijs. Extra prijzen gingen naar de speciale verrichtingen: Teams Adrie&Fons en Richard& Huib hadden als enigste 8 holes uitgespeeld(de rest ,3,4 of 5) en kregen een extra doosje ballen. De birdie van Dirk&Robin werd beloond met vogeltjes.

Petje af (waaide zo wie zo af) voor de kanjers die toch de baan in gingen! De spelers die zo verstandig waren om zich terug te trekken krijgen ook een compliment …. Want als wedstrijdleiding en als speler vond ik het echt niet te doen!

Voor de volgende keer weten we: code rood = niet spelen!

Cora