Deelnemersveld Heren Seniorenwedstrijd op 11 augustus gedecimeerd.

Zoals bekend zijn meteorologen beter in het voorspellen van slecht weer dan mooi weer. Op donderdag 11 augustus werd veel en langdurig regen verwacht. Zeer slecht golfweer. De buienradar liet die ochtend een regenzone zien van Wilnis tot Engeland. En de westelijke wind krachtig tot hard.

Tussen 08:00 en 09:00 u, voor de eerste start van de wekelijkse Heren Seniorenwedstrijd rinkelde de telefoon bij de wedstrijdcommissie gestaag.

Negentien (19) van de drieënvijftig (53) ingeschreven deelnemers meldden zich af voor de wedstrijd. Zij konden jammer maar helaas deze dag niet meespelen.

Redenen die gegeven werden:

. Het regent

. Ik hoorde zojuist dat mijn kleindochter vandaag examen moet doen

. Ik moet vandaag helaas op de kleinkinderen passen

Erger was het uitbeken van een acute buikgriepepidemie.  Daardoor moesten zich 9 deelnemers afmelden.

Wetenschapers staan nog voor een raadsel maar 11 augustus 2016 gaat de boeken in als een rampzalige dag voor schoonmoeders.

Het bleek namelijk dat zes (6!) schoonmoeders die ochtend een buitengewoon slechte prognose hadden gekregen van de medisch specialisten. Golfen was daarom jammer genoeg uitgesloten.

Zo blijkt maar weer eens welke desastreuze invloed regenachtig weer heeft op de lichamelijke gesteldheid van seniore heren en hun (schoon)familie. Het blijft oppassen met het Hollandse weer.

De wedstrijd werd halverwege afgelast vanwege de barre weersomstandigheden.