Het is ze gelukt! In een zinderende finale tegen de Eindhovense wist Veldzijde met 30 tegen 28 gewonnen matches uiteindelijk te winnen met 4-2 en mag zich Landskampioen noemen.
Een record voor Veldzijde en allemaal van harte gefeliciteerd!


Femia Bosman, Nelleke Arends, Tine t Hoen, captain Marianne Corman,Margriet Kemperman, Hermien Blommers en Thea Moen ( Tineke van t Hoog was op vakantie)

Donderdag 24 en vrijdag 25 mei hebben wij gespeeld voor het Nederlands Kampioenschap. Donderdag speelden wij in Eindhoven tegen de Hooge Graven uit Ommen en wonnen deze wedstrijd met 6-0. Het was een heel gezellige dag met heel leuke en sportieve tegenstanders.
Vrijdag moesten we weer vroeg op pad om naar Hank te gaan om daar voor het kampioenschap te spelen. Wij kenden Kurenpolder van twee jaar terug uit de competitie en hebben we daar in vreselijk slecht weer moeten spelen. Nu scheen de zon en zag alles er heel anders uit. Maar wat een lastige baan is dat. Het was bovendien ontzettend warm en de wedstrijd van de dag ervoor zat nog in de benen.
Na de singles stonden we met 21-18 voor. Pas nadat de laatste flight binnen was na de greensomes wisten we dat we met 2 gewonnen holes meer kampioen waren geworden . Het lag ontzettend dicht bij elkaar en was het een echte finale.
Nadat de heren die ook voor het kampioenschap speelden binnen waren werden de schalen uitgereikt door Drikus van de NGF. Bij de heren wonnen de heren van de Rijswijkse van de heren uit Lochem.
Daarna gingen we gezamenlijk aan tafel en kregen we van de heren allemaal een glas champagne aangeboden uit een heel grote Magnum fles.
We hebben de afspraak dat we een keer bij hen gaan spelen en zij naar onze baan komen.
Kurenpolder heeft ons fantastisch ontvangen als gastheer voor deze dag, evenals de Tongelreep dat donderdags had gedaan. Hulde voor deze mensen die die geheel vrijwillig doen en hun eigen mensen moeten teleurstellen omdat ze niet kunnen spelen.
We zijn nu voor het derde jaar kampioen geworden en blijven in deze hoofdklasse spelen, er is niet hoger.


Het kampioensteam ( Tineke van t Hoog ontbreekt op de foto)


De kampioenschalen voor de dames en de heren


Drikus van de NGF reikt de kampioensschaal uit


2de plaats de dames van de Eindhovensche