De zondag competitie had voor de Veldzijde teams een goede afsluiting. Uiteindelijk hebben alle teams alleszins redelijke resultaten gehaald en geen enkel team kwam in de gevaren zone. Heren 2 – 27 wist zelfs een verdienstelijke 2e plek te veroveren. Heren 1 – 36 maakte het in de ochtend spannend, maar wisten ’s middags schade vrij door te komen en daarmee hun positie veilig gesteld. Ook D 1 -27 wist zich uitstekend te herstellen van de afgelopen weken en eindigde keurig als 3e! Alle teams spelen volgend jaar in dezelfde klasse. Aankomende week de ontknoping in de senioren klasses!

De cijfers:

D1 – 36 :              waren gastvrouw.

Eindstand in de poule: 3e

D1 – 27:               gewonnen van Edese 1:                              11-7

Eindstand in de poule: 3e

Wk3-1

Van de captain:

Dames 27 heeft de 3e plek in de competitie gehaald. We handhaven ons dus in de hoofdklasse!! We gaan nu alvast werken aan volgend jaar….

Groetjes,
Cora

DS – 18:               weekje vrij.

H1 – 36 :              gewonnen van Bentwoud 1:                     12-6

                               Eindstand in de poule: 4e

Wk3-4.jpg

Van de captain:

Een belangrijke wedstrijd afgelopen zondag voor Veldzijde Heren 1 op de Westfriese Golfclub. Het kon alle kanten op gaan, we maakten kans op de 2e plek maar konden zelfs ook nog degraderen. Een strak blauwe lucht en aangename temperatuur was een goed begin van deze belangrijke wedstrijd. Veel wind, de harde en slecht verzorgde baan waren echter wat minder.

De ochtend verliep stroef. Alleen Robin en Berend wisten hun foursome te winnen en een 2-4 achterstand was een feit. Voor de middagronde hebben een aantal spelers daarom dan ook de drivingrange en puttinggreen bezocht om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten.

De middag verliep een heel stuk beter. Berend haalde zijn partij knap op hole 16 binnen en ikzelf halvede mijn partij op 18, na een hele ronde down te hebben gestaan. Tussenstand: 5-5. Michael Dijkstra (invaller, waar we erg blij mee waren) sleepte zijn partij ook overtuigend binnen, net als Martijn. Robin heeft tot de laatste hole gevochten en kwam eraf met een gelijkspel. Chiel was de laatste in de baan en heeft zijn tegenstander mooi op afstand weten te houden en tevens de partij binnen gesleept. Eindstand: 12-6!!

Uiteindelijk zijn we 1 punt geëindigd achter de nummers 2 en 3. Handhaving in de 2e klasse, waar we niet ontevreden over zijn. Volgend jaar gaan we natuurlijk weer proberen om te promoveren naar de 1e klasse!

Groet,
Mark Weitjens

H2 – 36:               waren gastheer

 Eindstand in de poule:                4e

Wk3-5

De captain vertelt:

H2-36 holes competitie 2016.

Hard trainen en veel oefenrondjes, dat waren de ingrediënten voor het spelen van de competitie in poule H118!  Met z’n achten gestart en uiteindelijk vormden Michael, Jan-Willem, Henk, Jan, Peter en Jaco de basisbezetting voor alle wedstrijden. Bij de eerste wedstrijd op Kralingen werd duidelijk dat alle tegenstanders een betere speelsterkte hadden dan Veldzijde H2. Knokken voor iedere punt dus. Na twee wedstrijden stonden alle teams op niet meer dan één punt van elkaar; bijzondere situatie want promotie én degradatie was binnen bereik.

Met drie punten in de tas zou de derde wedstrijd op Cromstrijen tegen het team van Kralingen van doorslaggevend belang zijn voor H2. Kralingen? Ja Kralingen.. daar hadden we in de aanloop naar de competitie al twee tegen gespeeld én twee keer van gewonnen. Was het onderschatting of had Kralingen de betere strategie? De foursomes met wat pech voor Veldzijde met 4-2 verloren. In de singles één H2 speler opgeofferd tegen de potentiële H1 speler van Kralingen en wij zouden de singles binnenslepen; helaas.. één halve in de singles en de rest met minimale verschillen verloren..

Onze laatste wedstrijd op de Kennemer -tegen Cromstrijen de nummer 1 op dat moment-. Na een intensieve voorspeel sessie waarbij onze pro Arjan ons nog van de nodige adviezen voorzien heeft aan de bak op een prachtige zondag in mei.  Was het de –KLM Open- baan? Het prachtige weer? Of toch de tegenstanders?

De spelers van Cromstrijen maakten in ieder geval erg weinig fouten en ondanks dat wij onze handicap speelden verlies dan je uiteindelijk toch van de betere handicappers. Met 16-2 aan de zegekar gebonden helaas.  Laatste competitiedag gastheerschap op Veldzijde.

We kunnen er kort over zijn: de nummer één en twee van de poule om het kampioenschap en de andere partij om te bepalen welk van de drie andere partijen volgend jaar in de derde klasse zal spelen. Cromstrijen heeft de favorietenrol bevestigd en is met overmacht kampioen geworden. Kennemer en Kralingen hebben geknokt voor de wedstrijd waarbij Kralingen uiteindelijk aan het kortste einde trok. Kralingen gedegradeerd en Veldzijde H2 speelt ook volgend jaar in de tweede klasse!

Alle teams waren vol lof over de baan: prachtig, moeilijk, lastige greens. Men komt er graag nog eens terug! Met één keer de volle winst (tegen Grevelingenhout de uiteindelijke nummer twee) en een gelijkspel (tegen Kennemer de uiteindelijke nummer drie) mogen we best wel van een beetje geluk spreken!

Op naar het trainen en de nodige oefenrondjes in de aanloop naar de 2017 competitie..

Spelers en reserves Veldzijde H2, Arjan, CCIE, Golfpark Wilnis en Horeca dames en heren hartstikke bedankt!

Henk Venus

H1 – 27:               gelijk tegen United 1:                   9-9

Eindstand in de poule: 3e

Wk4-6

De captain vertelt:

Knappe 3e plaats voor H1-27 na remise tegen de kampioen

De laatste wedstrijddag voor H1-27 was zeer spannend. Veldzijde moest tegen de ongeslagen kampioen United en zou bij verlies afhankelijk zijn van de strijd tussen de Zaanse en West-Friese omdat er 2 teams degraderen. Voldoende redenen om vanaf het eerste moment scherp te zijn tegen een team dat met 2 x Hcp 4,5 en een van 8,5 op papier vele malen sterker was dan de Hcp 11 die Veldzijde daar tegenover kon zetten.

Na een mooie strijd in de foursomes was de tussenstand 3-3. Die goede lijn werd doorgezet in de singles en onder toeziend oog van vele spelers rond de green van hole 18, werd het beslissende punt in de laatste flight binnengebracht. United desondanks overtuigend kampioen, 3e plaats voor Veldzijde en afscheid nemen van de Zaanse en West-Friese. Een mooie afsluiting van een zonovergoten moederdag.

Dick Jonkers

Captain Veldzijde H1-27

H2 – 27:               gelijk tegen Edda Huzid 3:           9-9

                               Eindstand in de poule: 2e

Wk3-6

link naar Facebook pagina https://www.facebook.com/VeldzijdeHeren2/=

HS1 – 27:             weekje vrij

Wk3-7

HS2 – 27           weekje vrij

HS3 – 27:             weekje vrij

HS 1 – 18:            weekje vrij

C-Mix 1:              weekje vrij.

C-Mix 2:              weekje vrij