De meeste Veldzijde mannen en vrouwen hebben zich gelukkig goed hersteld t.o.v. de vorige week! 6 x winst, 1 x gelijk en 3 x verlies. De meeste teams in de gevarenzone zijn daar nu uit. De dames SR1 -18 speelden wederom een fantastische wedstrijd tegen de andere kanshebber uit de poule en wisten riant te winnen. De winst in de poule kan ze eigenlijk niet meer ontgaan. De dames D1 – 36 wist zich ook goed te herstellen, maar de H1 -36 konden helaas niet excelleren en kregen wederom een verlies te verwerken. Die moeten aankomende week echt vol aan de bak om zich te handhaven. Ook H2 – 36 kreeg er flink van langs. De C mix competitie had een weekje vrij en zijn helemaal uitgerust om volgende week weer te scoren.

De cijfers:

D1 – 36 : Gewonnen van Landgoed Nieuwkerk1: 10-8

d1

Er werd tot het uiterste gegaan voor de punten!!

D1 – 27: Gewonnen van Comstrijen 1: 12-6

Wk4-1

DS – 18: Gewonnen van De Batouwe 1: 27-9

Wk4-2

Verslag van Hermien Blommers:

Vandaag hebben we (Thea, Tineke, Tiny, Margriet, Femia en Hermien) weer een dikke overwinning behaald en wel op de dames van Batouwe die net als wij tot nu toe alles hadden gewonnen. We speelden op de mooie brede banen van de Hilversumsche. Geen waterpartijen maar wel moeilijke bunkers en veel heide! Het weer viel alles mee, één bliksemflits en wat gedonder waar we even de schuilhokken voor moesten opzoeken. Na een half uur mochten we de baan weer in. We hadden zeer gezellige tegenstanders waar we het vooral met de borrel en tijdens het diner goed konden vinden. Onze gastvrouwen boden aan om nog een keertje met en bij hen te komen spelen. Normaal betaal je €125,00 green fee en nu als zij ons introduceren,  slechts €25,00.  En men wilde ook zo graag weer op onze baan komen spelen en hebben wij de dames weer terug bij ons uitgenodigd.

Over twee weken spelen we onze laatste wedstrijd bij de Batouwen waar we daarna een leuk feestje gaan vieren.

H1 – 36 : Verloren van Amsterdamse 1: 6-12

Wk3-4.jpg

Van de captain:

Afgelopen zondag 1 mei speelde Veldzijde Heren 1 op Golfclub Bentwoud tegen de Amsterdamse. Een mooie zonnige dag beloofde veel goeds. De ochtendronde begon matig. Martijn & Mark haalden eenvoudig de eerste foursome binnen met 6&5. Helaas verloren Berend & Robin en Chiel & Michiel de foursomes. Tussenstand: 2-4 achterstand.
De middagronde verliep tevens niet zoals we gehoopt hadden. Hier en daar hoorde ik de tussenstanden doorkomen, 1up, 1 down, a/s… het kon nog alle kanten op. Het vele wachten (de commerciële baan vond 20 minuten buffer voor ons wel voldoende en liet moeiteloos allemaal 4-ball flights de baan in) wekte hier en daar de nodige irritaties op en was uiteindelijk niet in ons voordeel. Michiel (de architect van Bentwoud!) en Martijn wisten knap hun singles te winnen. De rest helaas niet. Eindstand: 6-12 verloren.

Volgende week de laatste wedstrijd op de Westfriese tegen Bentwoud. We gaan hard knokken om de laatste wedstrijd te winnen.

Groet,

Mark Weitjens

Wk4-4

            De sushi’s smaakten in ieder geval goed!

H2 – 36: Verloren van Comstrijen 2: 2-16

Wk4-5

De captain vertelt:

 

 

H1 – 27: Gelijk tegen Westfriese 2: 9-9

H2 – 27:  Gewonnen van Openbaar Dronten 1: 18-0

Wk4-6

Heren 2-27 holes wint met 18-0

Wk4-7

zondag 1 mei was het dan zover…om in de race te blijven voor het kampioenschap moesten wij tegen Openbare Golfclub Dronten alle 18 punten mee naar huis nemen…..and we delivered !!!
Alles hangt nu af van de laatste competitiedag waarin de nummer 1 (Edda Huzid) tegen de nummer 2 (Veldzijde) moet strijden. Edda Huzid is 5 punten los, dus de volgende opdracht voor Frank van der Wal, Dirk Stibbe, Erwin Meinsma, Peter de Haas, Arnoud van Ravensberg en Marc Jordan winnen met minimaal 12-6 !!!

link naar Facebook pagina https://www.facebook.com/VeldzijdeHeren2/=

HS1 – 27:  waren gastheer

Wk4-8jpg

Peter Poen doet verslag:

 

HS2 – 27: Gewonnen van Nieuwegeinse :  14-4

HS3 – 27: Gewonnen van Lauswolt 5: 13-5

HS 1 – 18: Verloren van Almeerderhout 2: 5-31

C-Mix 1:  weekje vrij.

C-Mix 2: weekje vrij