Astrid Dekker en Carl Flesch Clubkampioen Par 3 Strokeplay Golfclub Veldzijde

Op zondag 26 augustus werd op de 9 holes baan gestreden om de titel van clubkampioen Strokeplay Par 3 van Golfclub Veldzijde. In totaal werd door 16 heren en 14 dames gestreden om de titel op de Par 3 baan van Golfpark Wilnis.

Strokeplay betekent dat je door moet spelen tot je bal in de hole is gevallen. Al doe je er 10 slagen over, het gaat om het totaal aantal slagen. Bij een stevige wind werd door de deelnemers gestreden.

Het deelnemersveld bij de heren was heel breed. Van een speler die maar 9 holes meer nodig heeft dan een pro tot een speler die 47 slagen meer nodig heeft dan een pro. Na twee rondes van 18 holes ging de derde prijs naar Dick Blekman. Hij had 133 slagen nodig voor de twee rondes. De tweede prijs ging naar Cor Meulenbelt die met handicap 11,5  een sterke speler is. Cor had 124 slagen nodig. Cor eindigde met 1 slag minder dan de clubkampioen strokeplay Par 3 Carl Flesch die met  123 slagen won. Carl was vorig jaar ook clubkampioen; hij had vier slagen minder nodig dan vorig jaar en prolongeerde zijn titel.

Bij de dames lagen de handicaps dichter bij elkaar, van 22.0 tot 36.0. Dat Astrid Dekker-Van Winsen clubkampioene werd met 146 slagen was zonneklaar. Astrid is nog maar kort lid van Golfclub Veldzijde en heeft twee hele goede rondes gelopen. De nummer 2 en 3 eindigden na 36 holes gelijk en moesten omdat bij strokeplay niet gekeken wordt naar je handicap een play-off spelen waarna duidelijk werd dat Els Wennekers 2e werd en de derde plaats voor Ans Mulder was. Ans was clubkampioene in 2017  en tweede in 2016.

Het napraten ging nog lang door nadat voorzitter Dick Westeveld de deelnemers had toegesproken en de prijzen waren overhandigd.  De winnaars werden met bloemen, bekers en een wisseltrofee gehuldigd.

vlnr: Dick Blekman (3e plaats) – Els Wennekers (2e plaats) – Ans Mulder (3e  plaats) – clubkampioen strokeplay Par 3

Carl Flesch – clubkampioene strokeplay Par 3 Astrid Dekker – Cor Meulenbelt (2e plaats