clubkampioenen en finalisten Matchplay Golfclub Veldzijde mei 2014v.l.n.r.: Peter van Dis, Alain Dufornée, Joke Schiphorst Adrie van den Brink, Guus van Acker en Andrea van Dort

In het weekend van 17 en 18 mei werden de clubkampioenschappen Matchplay op de 18-holes wedstrijdbaan van Golfclub Veldzijde gespeeld. Voorafgaand waren al kwalificatierondes gespeeld.

In totaal hebben 24 heren en 10 dames gestreden om de titel van clubkampioen Matchplay. Op zaterdag 17 mei werden de achtste en kwart finale gespeeld met op zondag 18 mei de strijd om de eerste tot en met de vierde plaats.

Bij de dames mocht Adrie van den Brink uit Nieuwkoop zich na een spannende wedstrijd clubkampioen Matchplay noemen en zij nam de wisseltrofee, een beker en een bos bloemen in ontvangst. Op de tweede plaats eindigde Joke Schiphorst (Mijdrecht) die in 2013 clubkampioene werd, en de derde plaats was voor Andrea van Dort uit Kudelstaart.

Alain Dufornée uit Vleuten heeft de clubkampioen van 2013 verslagen in de finale bij de heren. Vorig jaar riep de Mijdrechtse winnaar Guus van den Acker nog uit dat hij graag jongere medestrijders zag en zijn wens is uitgekomen. In de jonge Alain die nog maar net lid is van Golfclub Veldzijde en bijna zo goed speelt als een professionele golfer (handicap 2,6),  moest Guus zijn meerdere erkennen. Guus eindigde als tweede, gevolgd door Peter van Dis uit Nieuwerkerk a/d IJssel, die derde werd.

De prijsuitreiking vond plaats op een zonovergoten terras waar de strijdende golfers en overige wedstrijdspelers bijeen waren om het glas te heffen op de kampioenen en andere winnaars. Charlie, de dochter van Alain, was heel trots op haar vader en mocht ook op de foto. Ze heeft golfles dus wie weet staat zij een keer met haar eigen beker op de foto.

De golfbaan van Golfpark Wilnis en de vereniging trekken spelers uit de regio en daarbuiten.

Na de kampioenschapswedstrijd voor de spelers op de par 3 baan op 25 mei, volgt op 21 juni het 1e Wilnis Open Golftoernooi waarvoor ingeschreven kan worden via de website van Golfclub Veldzijde: http://golfclubveldzijde.nl/1e-wilnis-open-golftoernooi/.