Update van de regels, bericht van Golfpark Wilnis 15 mei 2020

Beste Leden,

Wat fijn om alweer zovelen van jullie te zien en soms kort te spreken. We horen terug dat de meesten weer erg genieten van het mogen golfen. Goed om te horen.

In de loop van deze week hebben we besloten om een paar aanpassingen te doen aan de huidige regels:

– Het hek staat open vanaf het moment dat de caddiemaster aanwezig is (tussen 7.30 en 8 uur, afhankelijk van de eerste geboekte starttijd). Het hek sluit na de aanmelding in het clubhuis van de persoon met de laatste starttijd van die dag. Uiteraard kunt u het hek met uw NGF 2020 pas zelf openen mocht het dicht zijn.

– Vanaf vandaag kunt u zelf een tijd boeken op de drivingrange. Deze ruimte is niet meer uitsluitend voor de pro’s beschikbaar. Via de website is dat nu mogelijk. Op een groter scherm dan uw telefoon is dit overigens wat makkelijker te zien. Het gaat dan om de D-lus. Er is nu elke 10 minuten een starttijd beschikbaar met 3 personen. Afhankelijk van hoe het verloopt, zal het interval van 10 minuten groter of kleiner kunnen worden.

Probeer zoveel mogelijk uw starttijd op de baan daarop af te stemmen zodat er niet te lange tijd zit tussen het afslaan op de drivingrange en het golfen van 9 of 18 holes. Ook dient u zich hiervoor bij de balie te melden. Deze boeking gaat niet af van uw boeking in de baan. Leden die alleen willen oefenen en niet de baan ingaan kunnen ook reserveren op de drivingrange. De drivingrange is om individueel te oefenen, houd afstand en voorkom groepsvorming!

Maakt u zelf even het hengsel van het ballenmandje schoon met een doekje. Graag na afloop deponeren in de prullenbak. De doekjes liggen bij de ballenmandjes.

– De doorlooptijd van de A lus van 2 uur 10 blijkt wat aan de lange kant te zijn, met wat opstoppingen bij hole 10 tot gevolg. Er is nu gekozen voor een doorlooptijd van 1 uur 50. Bij nieuwe boekingen vanaf vandaag geldt deze nieuwe tijd. De boekingen die tot vandaag gemaakt zijn, gaan nog uit van de langere tijd (dus komende week). Houdt aub rekening met elkaar. De starttijd op hole 10 gaat voor, zoals gebruikelijk.

Wat blijft, is dat er altijd vooraf gereserveerd moet worden, dat u 1,5 meter afstand houdt en niet in groepjes van meer dan drie bent! Gebruik ook de buggie van 1 persoon, tenzij u uit het hetzelfde huishouden komt.

Nogmaals voor de duidelijkheid: Par 3 spelers kunnen zelf 9 holes boeken. Voor 18 holes op de par 3: bel de caddiemaster.

We houden de driebal per flight nog aan. Het zou fijn zijn als u bij een tweebal een clubgenoot uitnodigt.

Naast de buggie die u via de caddiemaster kunt huren, kunt u nu ook een van onze scooters horen. Kosten voor 9 holes € 9 en voor 18 holes € 18, inclusief een flesje voor in de baan naar keuze.

Er zijn ook lekkere broodjes verkrijgbaar. U kunt vooraf reserveren of bij de aanmelding er even op wachten. Ze zijn zo klaar.

Of we per 1 juni open mogen met het terras en beperkte horeca, is nog niet duidelijk. We laten dat weten zodra we daar meer duidelijkheid over hebben en onder welke voorwaarden dat kan.

Maandag 18 mei vanaf 7 uur ‘s ochtends worden de laatste nieuwe paden geasfalteerd, dus ook het wandelpad. Die dag loopt iedereen dus over het rijpad. Vanaf dinsdag geldt er weer eenrichtingsverkeer op het wandelpad en rijpad.

Het pad op de nieuwe hole 1 is nog niet klaar. De oude looproute langs de greenkeepersloods is dus nog de route om naar hole 1 te gaan.

Graag tot ziens en veel golfplezier.

Met vriendelijke groet,
Alice en Susan Kool