Clubladder

Speel mee met de Golfladder!
Golf is een ervaring die verder gaat dan sport. Gevoel voor de omgeving, uiterste concentratie, en dan de perfecte swing. Ben je nog maar net begonnen met golf? Of sla je al regelmatig onder par? De online golfladder is een leuke en snelle manier om nieuwe golfmaatjes op je club te ontmoeten. Meld je aan en binnen 2 weken speel je met iemand van jouw niveau.
Te druk of geblesseerd? Dan sla je gewoon een ronde over.

HOE DOE IK MEE?

 • Ga naar sportconnexions.com
 • Zoek Golfclub Veldzijde, kies Par3 of 18h en meld je aan
 • geef je speelsterkte aan
 • kies wanneer je graag speelt
 • De 1e ronde word je ingedeeld op basis van je speelsterkte. Daarna tellen alleen je wedstrijdresultaten.

SPELREGELS (korte versie)

Je speelt matchplay zonder handicap verrekening. Voor elke gewonnen hole krijgt de golfer 1 punt. Als je 3 punten voor staat met nog 2 holes te gaan, dan is de einduitslag 3&2. De wedstrijd kan eindigen in 0&0. Bij een gemengde wedstrijd starten mannen bij geel en vrouwen bij rood. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen. Je wordt van de ladder gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op email. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden.

VOLLEDIGE SPELREGELS VAN DE CLUBLADDER.

Elke 2 weken start een nieuwe speelronde en ontvang je per email een uitnodiging voor een wedstrijd. Je speelt met iemand van jouw niveau met wie je de voorgaande 10 weken niet hebt gespeeld. Een suggestie voor de dag wordt gebaseerd op de beschikbaarheid van beide spelers.

Aan het einde van de ronde worden de wedstrijden verwerkt:

 • Je wisselt van ladderpositie als je wint van iemand die boven je staat.
 • Je zakt 1 plek als je de wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen.
 • Je wordt van de ladder afgehaald als je 2x op rij je wedstrijd annuleert.

Winnaar

 • Golf: Je speelt matchplay zonder handicap verrekening. Voor elke gewonnen hole krijgt de golfer 1 punt. Als je 3 punten voor staat met nog 2 holes te gaan, dan is de einduitslag 3&2. De wedstrijd kan eindigen in 0&0. Bij een gemengde wedstrijd starten mannen bij geel en vrouwen bij rood.
 • De winnaar registreert de score op deze site. De score kan worden aangepast tot aan de einddatum. Als de speler met de lagere notering wint, wissel je van positie op de ladder.

Hoe sla ik een ronde over?
Zorg dat je bent ingelogd, ga naar ‘instellingen’ en klik op de pauze knop.

Kan ik de score van de vorige ronde nog registreren?
Neem contact met ons op en stuur ons de uitslag zodat wij deze alsnog kunnen verwerken.

Wat als een speler op vakantie of geblesseerd is?
Je kunt samen besluiten een wedstrijd uit te stellen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je ‘Annuleren’ en selecteer je de andere speler. De andere speler zakt 1 plek.

Wat als een speler geblesseerd raakt tijdens de wedstrijd?
Je kunt de wedstrijd op een latere datum uitspelen als beide spelers instemmen. Anders registreer je ‘Annuleren’ en selecteer je de geblesseerde speler. De geblesseerde speler zakt 1 plek.

Wat als een speler niet reageert op email?
Klik op ‘Mijn wedstrijden’ en ‘Annuleren’ en selecteer de speler die niet reageert. Deze speler zakt 1 plek en wordt bij herhaling van de ladder verwijderd.

Wat als de score niet op tijd is ingevuld?
Als er geen score is ingevuld zakt de eerstgenoemde speler 1 plek. Probeer dit te voorkomen door op tijd contact te zoeken.

Wat als een speler niet kan spelen op de voorgestelde dag?
Je kunt samen beslissen een wedstrijd uit te stellen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je ‘Annuleren’ en selecteer je de andere speler. De speler die annuleert zakt 1 plek.
Je mag van de eerstgenoemde speler verwachten dat deze minimaal 3 dagen (72 uur) voor de voorgestelde dag een uitnodiging heeft gestuurd. De eerstgenoemde speler mag van de andere speler verwachten dat deze binnen 2 dagen (48 uur) reageert.

Wat als beide spelers niet op de voorgestelde dag kunnen spelen en geen andere afspraak kunnen maken?
Je kunt een wedstrijd later inhalen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je ‘Annuleren’ en selecteer je beide spelers. Dit wordt verwerkt als ronde overslaan voor beide spelers. Let op: Als je 2x op rij een ronde overslaat zak je 1 plek.

Kan ik een speler uitdagen?
Alleen de resultaten van officiele wedstrijden tellen mee voor de ladder. Resultaten van wedstrijden die door spelers onderling worden georganiseerd kunnen niet worden geregistreerd.
Als je vaker wilt spelen kun je 2 wedstrijden per ronde spelen door je instellingen te wijzigen.

Wat is een geschikte dag om de wedstrijd te spelen?
Een geschikte dag om de wedstrijd te plannen is:

 • De suggestie in de wedstrijd email, of een dag dat de andere speler beschikbaar is.
 • Minstens over 3 dagen, bijvoorbeeld: Op Donderdagavond stel je voor om zondagdagochtend te spelen.
 • Niet later dan 3 dagen na het einde van de ronde waarin de wedstrijd is aangemaakt.
 • Je kunt onderling zelf altijd een andere dag afspreken!

Hoe wordt mijn ladderpositie bepaald?
Ben je een nieuwe speler? Dan kijken we naar het aantal sterren. Hoe meer sterren, hoe hoger je op de ladder begint. Je wordt geplaatst onderaan de ‘zone’ met spelers die hetzelfde aantal sterren hebben.

Ben je een bestaande speler? Dan kijken we naar de resultaten van de laatste ronde. Als je een wedstrijd wint van een speler die hoger op de ladder staat verwissel je van plek. Echter:

 1. Nieuwe spelers met meer sterren kunnen hoger worden ingedeeld.
 2. Als je verliest van een nieuwe speler die alles heeft gewonnen, zak je slechts 1 plek.
 3. Als je meerdere wedstrijden in 1 ronde speelt worden je eventuele stijgingen en dalingen opgeteld.
 4. Je nieuwe positie is nooit hoger dan je hoogste winst.
 5. Het is mogelijk om op dezelfde plek uit te komen als een andere speler. In dat geval vergelijken wij de resultaten van de huidige ronde in deze volgorde:
  • Het resultaat van een wedstrijd tussen jou en de andere speler, indien van toepassing.
  • De resultaten van wedstrijden met een 3e speler, indien beide spelers met deze 3e speler hebben gespeeld.
  • Verlies van een hogere speler dat in een volgende ronde zou zijn meegeteld (en vice versa).
  • Als deze resultaten hetzelfde zijn, wordt de notering van de spelers aan het begin van de ronde vergeleken.
 6. Annuleren en rondes overslaan:
  • Als je de wedstrijd annuleert zak je 1 plek
  • Als je 2 rondes op rij overslaat zak je 1 plek
  • Als beide spelers annuleren, wordt dit gezien als ‘ronde overslaan’

Voorbeeld 1: In ronde 6 wint Peter (#8) van Andre (#12). De spelers wisselen dus niet van positie. Er komt wel een nieuwe speler bij met 6 sterren op #7: Thomas. Peter en Andre dalen met 1 plek om ruimte te maken voor de nieuwe speler.

Voorbeeld 2: In ronde 7 wint de nieuwe speler Thomas (#7) van Jeremy (#4). Thomas stijgt naar plek #4. Jeremy zakt slechts naar plek #5 vanwege regel 2. De nummers #5 en #6 dalen ook 1 plek om ruimte te maken voor de ‘nieuwe’ speler die alleen nog heeft gewonnen.

Voorbeeld 3: In ronde 7 wint Peter (#9) van Wim (#7), en verliest Peter (#9) van Steve (#10). Door regel 3 stijgt Peter 1 plek naar #8, want de totale stijging is +2 -1 = 1. Steve en Wim komen beide op plek #9 terecht. Regel 5.2 wordt nu toegepast: Steve komt op plek #9 en Wim komt op plek #10: Wim heeft verloren van Peter en Steve heeft gewonnen van Peter.

Voorbeeld 4: In ronde 8 wint Peter (#8) van Jeremy (#6), en wint Peter van Daniel (#7). De totale stijging is gelijk aan +1 +2 = 3, maar Peter stijgt 2 plekken naar #6 vanwege regel 4: Hoogste stijging. Daniel en Jeremy dalen allebei naar #8. Maar door regel 5.4 komt Daniel op #8 en Jeremy op #7.

Sta je te hoog of juist te laag op de ladder? Neem dan contact met ons op.

Hoe worden wedstrijden ingedeeld?
Op basis van je laatste 2 wedstrijdresultaten bepalen we je ‘ideale’ tegenstander.

Stel, je staat op #9 en hebt de laatste wedstrijd gewonnen van #10. Je wordt de volgende ronde dan waarschijnlijk ingedeeld met #6, #7 of #8. Dat zal helaas niet altijd lukken: Misschien zijn deze spelers al ingedeeld met andere spelers, slaan ze een ronde over, of hebben jullie al recent een wedstrijd gespeeld. In dat geval kan het gebeuren dat je opnieuw wordt ingedeeld met een speler die lager staat.

Win je 2 wedstrijden achter elkaar van een speler die lager staat, dan krijg je de hoogste voorrang voor het spelen met een hoger geplaatste tegenstander in de volgende ronde.

Heb je verloren? Dan speel je de volgende ronde waarschijnlijk tegen iemand die wat lager op de ladder staat.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat je niet te snel met dezelfde spelers wordt ingedeeld.

RONDES

Elke 2 weken start een nieuwe ronde en ontvang je de wedstrijdgegevens. De eerstgenoemde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag. De uitslag wordt aan het einde van de ronde verwerkt. Je kunt rondes overslaan door je instellingen aan te passen.

SEIZOEN

Je kunt je het hele seizoen aanmelden voor de ladder. Je kunt rondes overslaan, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Aan het einde van het seizoen huldigen wij de spelers met de meeste wedstrijden, de snelste stijgers, en de top 3. Je wordt vanzelf ingedeeld voor het volgend seizoen, totdat je je afmeldt.

OVERZICHT VAN DE SEIZOENEN

 • Zomer 2020, 13 rondes: maandag 6 april 2020 – zondag 11 oktober 2020
 • Winter 2020, 9 rondes: maandag 19 oktober 2020 – zondag 28 maart 2021
 • Zomer 2021, 13 rondes: maandag 5 april 2021 – zondag 10 oktober 2021
 • Winter 2021, 9 rondes: maandag 18 oktober 2021 – zondag 27 maart 2022

SportconneXions
SportconneXions verzorgt ladders voor verschillende sporten en doelgroepen, van padelladders tot tennisladders speciaal voor de jeugd. Daarnaast is het ook mogelijk om een regioladder op te zetten met 2 of meer clubs. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.