Zondag 12 juni werd onder prachtige omstandigheden de Maandbeker weer gespeeld. Een heerlijk zonnetje, de baan lag er prachtig bij, en een beetje wind zorgde nog voor wat uitdaging.

In categorie 1 speelden dit keer slechts 3 spelers van de witte/blauwe tee. Dat aantal hadden we eerlijk gezegd wat hoger verwacht, en we hopen dan ook dat meer spelers de uitdaging aan willen gaan om ook van de witte of blauwe tee een goede score neer te zetten!

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd Thea Moen nog bedankt voor haar inzet in de Weco in de afgelopen jaren. Zij heeft op een lastig moment het stokje als voorzitter van de Weco opgepakt, en de Weco nieuw leven ingeblazen. Dit voorjaar heeft ze het stokje overgedragen aan Peter Tijssen. Thea, dank voor je inzet de afgelopen jaren!

En dan de prijsuitreiking. Bij Maandbeker 2 was het bij de heren spannend, want nummers 1 en 2 kwamen met dezelfde score binnen en de score over de laatste 9 moest de beslissing brengen. Ook de derde plaats werd gewonnen door een betere score op de laatste 9 – Henk Treur greep net naast de prijzen. De uitslag:

1. Paul Kooij (34)
2. Herpert Trouw (34)
3. Marc Jordan (32)

Bij de dames werd de eerste plaats gewonnen met een reuzenvoorsprong op nummer 2. De uitslag hier:

1. Gerda Kool (40)
2. Bernadette Verheijden (34)
3. Jannet Haagsma (33)

Overall winnaar van Maanbeker 2 werd Gerda Kool. Zij heeft de komende maand de bijzondere parkeerplaats!

Bij Maandbeker 1 was er bij de heren óók een spannende strijd om de eerste plaats. Ook hier gaf de score op de laatste 9 holes de doorslag. De uitslag:

1. Jaco Ypma (73)
2. Sjaak van Veen (73)
3. Peter van Dis (75)

Ook bij de dames was het erg close, maar wel een afgetekende winnaar:

1. Joke Schiphort (78)
2. Cora Jonkers (79)
3. Monique Suters (80)

Jaco won hiermee overall Maandbeker 1, en mag de parkeerplaats gebruiken!

Beste bruto score bij Maandbeker 1 was voor resp. Jaco (85) en Joke  (92).

Bij Maandbeker 2 werd de neary gewonnen door resp. Etienne Moonen (heren) en Patty van Steenoven (dames). De Longestwas een prooi voor Adrianca Mens (dames) en André Klarenbeek (heren).

De overall winnaars Jaco en Joke mochten de nieuwe borden voor de parkeerplaatsen onthullen, zie de foto’s!